Kozaklı kaplıcalarındaki suyun çok zengin minerallerle yoğrulduğunu ifade eden Berk, Kozaklı suyu çok zengin minerallerle yoğrulmuş bir su.

Direkt jeotermal kuyumuzdan çıktığı gibi geliyor. Bazı kaplıca bölgelerinde termal su soğuk su ile temas ettirilip soğutuyorlar. Bizim suyumuz 98 derece çıkıyor kuyudan.

Hastalara verdiğimiz derece hastanın durumuna göre 42 ila 48 derece arası değişiyor. Bizdeki soğutma sistemi havayla temas etmeden dışarıdan suya karışmadan soğuk su ile belli bir şekilde kalibre edilerek sirkülasyondan geçerek ılıtılıp havuzlara getiriliyor. Türkiye?de A sınıfı termal su olan tek bölge Kozaklı.

Dünyada da sayılı bölge var diye konuştu. Hastalara verilen hizmetin üst düzeyde olduğunu bu nedenle de hastaların Kozaklı?yı tercih ettiğini kaydeden Berk,

?Hastalarımız hastanemizi seviyorlar. Çünkü hasta odalarımız tek kişilik. Birinci sınıf odalarda kalıyorlar. 3 öğün yemeğimiz mevcut. Yaz dönemlerinde çocuk hastalarımız çok fazla o dönemlerde ara öğünler dahil 6-7 öğün yemek veriliyor. Havuz kür terapilerimiz var.

Robotik yürüme cihazımız var. Bu bizim artımız? dedi. 2010 yılından sonra hastane olarak hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Berk, hastaların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, yılda yaklaşık 6 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

Berk, daha fazla hastaya bakamamalarının sebebinin hastaların yatış sürelerinin uzunluğundan kaynaklı olduğunu söyledi. Haber: Alpaslan Körükcü