Lamine diş kaplamasında, estetik bir görünüme sahip olmayan ön dişlerin, porselenden hazırlanan bir kaplamanın dişin ön yüzeyine yapıştırılarak estetik bir görünüm kazanması amaçlanır. Dişlerde oldukça doğal bir görünüm elde etmeyi hedefleyen bu işlem, günümüzde de sıkça tercih edilir. Lamine diş kaplama, porselen malzemeden imal edilir. Kaplamanın iç yüzü, dişlerin ön yüzüne yapıştırıcı bir malzeme yardımıyla kaplanır. Lamine diş kaplama hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

Lamine Diş Nedir? Nasıl Yapılır?
Yaprak kaplama yaptırmak isteyen kişilerin en merak ettiği konuların başında “lamine diş nedir?” sorusu yer alır. Lamine diş, dişlerin ön yüzeyinde hafif bir aşındırma işlemi yapıldıktan sonra porselen malzemenin ince tabaka halinde dişin ön yüzeyine yapıştırılmasıdır. İstanbul Dental Care, alanında uzman ekibiyle sağlıklı dişlere kavuşmanız için hizmetinizde!

Uzmanlar, lamine diş tedavisinin, günümüzde implant sayesinde daha kısa sürede tamamlandığını söylemektedir. İlk olarak lamine diş yaptırmak isteyen kişilerin ağız içi ölçüsü alınır. Bunun ardından yapılacak yaprak kaplama için istenen porselen rengine karar verilir. Belirlenen model üzerinden kişilere test uygulaması yapılır. Kişiler istedikleri dişin uygunluğu hakkında diş hekimleriyle istişare ettikten sonra işlem aşamasına geçilir.

En çok merak edilen konulardan birisi de, lamine diş yaptıranlar için işlem sürecinin ne kadar sürdüğüdür. Bu süreç, kaplama yapılacak diş sayısına göre farklılık göstermektedir. Geçici olarak hazırlanan kaplamanın kişide nasıl durduğu kontrol edilir. Uyumlu olduğuna karar verildikten sonra gerekli düzenlemeler yapılarak porselenin hazırlanması aşamasına geçilir.

Lamine dişin hazırlanmasının ardından sıra en önemli aşama olan yapıştırılma işlemine gelir. Yapıştırılma aşaması özel bir uygulamayla yapılır. Yapıştırma işleminin ardından kişi dişlerini kullanmaya başlayabilir. Lamine diş işlemi, implant sayesinde oldukça pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Lamine diş fiyatları, kaplama yapılacak diş sayısına göre farklılık gösterir. Güncel lamine diş kaplama fiyatları hakkında hekiminizden bilgi almanızda fayda var.


Lamine Diş Kaplamanın Avantajları Nelerdir?
Oldukça kısa sürede tamamlanan lamine diş kaplamanın birçok avantajı bulunur. Lamine diş, öncelikli olarak dişlerinde estetik bir zarafet arayanlar için doğru bir seçimdir. Günümüzde de lamine diş kaplamanın en çok tercih edilme sebebi dişlerde estetik bir görünüm elde etmektir. Lamine diş kaplama, tek bir diş için uygulanabildiği gibi birden fazla diş için de uygulanabilmektedir. Renk seçenekleri bulunan porselen sayesinde, dişlerde doğal bir görünüm elde etmek mümkündür.

Lamine diş yaptıranların yorumu göz önünde bulundurulduğunda, yaprak diş kaplama görünüm olarak estetik zarafeti en üst düzeye çıkarmayı hedefler. Kahve ve çay tüketiminin fazla olması belli bir süre sonra diş renginde sararmaya sebep olabilmektedir. Dişlerde meydana gelen bu sararmalar için lamine diş işlemi kalıcı bir çözüm sunar.

Uzmanlar lamine diş kaplamanın diş renginde meydana gelen bozulmalar için en ideal çözüm olduğuna vurgu yapar. Diş renginde oluşan sararmalar, kişilerin rahatça tebessüm etmesine de engel teşkil edebilir. Lamine diş kaplama uygulaması, psikolojik olarak kişilerin kendilerini iyi hissetmelerine de yardımcı olur. Estetik ve rahat bir gülüş, kişilerin özgüvenini etkileyen önemli detaylardan biridir.

Şayet kişilerin sadece diş rengine müdahale edilecekse, diş etlerinde estetik anlamda herhangi bir işlem yapılmayacaksa, lamine diş kaplama diğer işlemlere kıyasla daha kısa sürede tamamlanır. Uzmanlar, ortalama olarak 2 ya da 3 aşamada lamine dişlerin kullanıma hazır olabileceğini belirtmektedir. Lamine diş kaplama sayesinde dişler kısa sürede doğal bir görünüme kavuşabilir.

Kişilerin diş yapısında bozukluk varsa ve bu sorunun düzeltilmesi için işlem yapılacaksa, lamine diş kaplama süresi de yapılacak bu işlemlere göre uzayabilir. Lamine dişler, uzun süreli kullanım için idealdir. Düzenli olarak diş bakımının yapılması, lamine diş kaplamanın da ömrünü uzatan bir etkendir. Ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmaması, kaplamaların da ömrünü kısaltabilir. Bakım aşamasına dikkat etmek önemlidir.

Lamine dişlerin estetik görünümünü koruyabilmesi için düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapılmalı, yaklaşık 6 ayda bir diş hekimine kontrole gidilmelidir. Diş kontrolüne gitmek için muhakkak ağız ve diş sağlığı alanında şikayet yaşanmasına gerek yoktur. Dişlerin sağlığını koruyabilmek adına, düzenli olarak kontrole gitmek dişler için hayati bir öneme sahiptir.

Lamine dişlerin en bilinen avantajı kısa sürede dişleri doğal bir görünüme kavuşturmasıdır. Lamine diş kaplama renginde bozulma olmayan, dayanıklı malzemeden hazırlanır. Bu işlem sayesinde dişlerin doğal yapısı bozulmaz ve istenilen estetik yapıya sahip dişlere sahip olmak mümkündür. İşlem yapılırken diş üzerinde fiziksel olarak ya hiçbir değişiklik yapılmaz ya da küçük dokunuşlarla diş kusursuz olacak halde şekillendirilir.

Lamine diş kaplamada porselen malzeme kullanıldığı için diş renginde meydana gelebilecek sararma ve diş taşı oluşumu gibi durumlar minimuma indirilir. Çay, kahve ve sigara tüketimi kaplamanın renginin değişmesine sebep olmaz. Diş minesine sağlamca yapıştırılan bir materyalden oluşur. Bu nedenle de aşınmaya karşı da dirençlidir.


Lamine Diş Kaplama Kimler için Uygundur ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Lamine diş kaplama işleminin yapılabilmesi için kişilerin öncelikle 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Uzmanlar, ileri derecede diş eti çekilmesi durumu olan kişilerde kaplama işleminin uygulanmaması gerektiğini belirtmektedir. Lamine diş kaplama işlemi yapılmadan önce, kişilerin tüm diş hastalıklarının tedavi edildiğinden emin olunması gerekir. Herhangi bir diş hastalığı bulunmayan kişilerde lamine diş kaplama işlemi rahatlıkla yapılabilmektedir.

Kimi durumlar lamine diş kaplama işleminin yapılması için engel teşkil eder. Çene yapısında bozukluk olan, uyku esnasında diş sıkma rahatsızlığı olan, tırnak yeme alışkanlığı olan ve kalem ısırma alışkanlığı bulunan kişilerin lamine diş kaplama yaptırması uzmanlar tarafından önerilmez. Kişilerin herhangi bir şikayetin olmadığı tespit edildiği takdirde, yaprak kaplama işleminin yaklaşık olarak iki ya da üç seansta tamamlanacağı bilinir.

Lamine diş kaplamanın ilk seansında diş bakımı yapılarak kişiye özel ölçü alınır. İkinci seansta ise lamine diş kaplamalar işlem yapılacak dişlerin üzerine yapıştırılır. Son seansta da lamine kaplamaların kontrolü yapılarak işlem tamamlanır. Uzun süreli kullanıma uygun olan yaprak kaplamaların düzgün yapıştırılması durumunda düşmesi mümkün değildir.

Lamine diş kaplamanın bakımı da düzenli olarak yapılmalıdır. Uzmanlar, lamine dişlerin düzenli olarak fırçalanmasının yanı sıra diş ipi kullanımına da özen gösterilmesini önermektedir. Ağız gargarası yapmak da ağız içerisinde bakteri oluşumunu ve ağız kokusunu engellemek için oldukça önemlidir.  Tüketilecek olan besinlerin sert olmamasına da dikkat edilmelidir. Özellikle sert, kabuklu besinlerin ön dişlerle ısırılmamasına özen gösterilmelidir.

Uzmanlar gece uyku esnasında diş sıkma rahatsızlığı olan kişilere gece plağı kullanmalarını tavsiye etmektedir. Bu konuda siz de diş hekiminizden yardım alabilirsiniz. Lamine diş kaplama sonrasında, tırnak yeme alışkanlığı bulunan kimseler bu alışkanlıklarından kurtulmak için gayret etmelidir.