Nevşehir Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, kentte Kovid-19 vakalarının seyriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Nevşehir’de Kovid-19 vakasının 18 Mart’ta umreden gelen bir vatandaşla başladığını ve hala devam ettiğini aktaran Ünlübay, vatandaşları maske mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet etti.

Nevşehir Devlet Hastanesinde yer olmadığı, hastaların alınmadığı iddialarının olduğunu söyleyen ve bu iddiaları yalanlayan Ünlübay, “Hastanemizin doluluk oranı yüzde 75, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 60, ventilatör doluluk oranımız yüzde 51. Bu rakamlardan da anlaşılacağı gibi hastanemizde yer olmadığı iddiaları yalan.” dedi.

Ünlübay, Nevşehir Devlet Hastanesinde Kovid-19 dışında diğer sağlık hizmetlerini de eksiksiz sunduklarını vurguladı.

Pozitif çıkan turist izolasyona alınıyor

Kapadokya’nın önemli bir turizm merkezi olduğunu ve tedbirlerini bu yönde de aldıklarını vurgulayan Ünlübay, “Konaklama tesislerinde HES kodu uygulaması, ateş ölçümü uygulamamız var. Pozitif çıkan hastamızı da izolasyona alıyoruz. Çok fazla turist ağırlayan bir iliz ama şu ana kadar bir aksaklık olmadı. 3-4 ülkeden gelen turistte pozitif vaka görüldü. Bunların izolasyon süreçleri tamamlandıktan sonra ülkelerine uğurladık.” diye konuştu.

“İnfial oluşturacak bir artış yok”

Havaların soğumasıyla birlikte Kovid-19 vakalarında da artış meydana geldiğini ifade eden Ünlübay, “Artış söz konusu ama halkta infial oluşturacak bir artışımız yok. Havaların soğumasıyla birlikte görülen bir artış bu. Nevşehir’de kadınlarda görülen vaka sayısı erkeklere göre bir tık daha fazla. Yüzde 51’e 49 gibi kadınlarda görülen vaka daha fazla. Kadınlar özellikle gün ve doğum günlerine ara vermeliler. Sosyal hayatımıza daha dikkat etmemiz gerekiyor. Arkadaşların olduğu ortamda daha yakın temasta bulunuluyor. En yakın arkadaşlarımızla bile otururken maske ve mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.