Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yayınlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarını Geliştirme ve Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu" doğrultusunda, Kovid-19 salgın sürecinde hijyen şartlarının geliştirilerek korunma ve kontrol önlemlerinin alınması amacıyla "Okulum Temiz" projesi uygulanmaya konuldu.

Okul ve kurumlarda Kovid-19 salgınının en yoğun olduğu dönemde; öğrenci, çalışan ve velilere sağlık, güvenlik, hijyen, çevre konularında sağlık ve güvenlik kültürünün kazandırılması, okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi için üstün gayret ve çalışmalarda bulunan personellere Başarı Belgeleri Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından verildi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir "Salgın tedbirleri kapsamında kurumlarımızda hijyen şartlarının geliştirilmesi için yaptığımız çalışmalarda bizlere her zaman destek olan Sayın Valimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kovid-19 ile mücadele kapsamında okullarımızda her türlü tedbiri alarak geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlıklı güvenli bir eğitim ortamı hayata geçirdikleri için okullarımızın idareci, öğretmen ve personellerine teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE iş birliği ile hazırlanan kılavuz doğrultusunda okullarımızın tamamının okulum temiz belgesi almaları bizleri çok mutlu etti. Bu süreçte öğrencilerimizin temizlik standartlarına uygun bir şekilde eğitim alabilmesi için göstermiş olduğu üstün çabadan dolayı idareci, öğretmen ve personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.