Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine Pediatrik kullanımlı Yeni Robotik Yürütme Cihazı ve Çocuk Servisi açılışı gerçekleştirildi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine Pediatrik kullanımlı, Yeni Robotik Yürütme Cihazı ve Çocuk Servisi açılışı gerçekleştirildi.

Hastanede yapılan açılış törenine Kozaklı İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Çömçe ve Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastane Yöneticisi Dr. Atikullah Ghiasee´nin yanı sıra çok sayıda hasta ve hasta yakınları katıldı.

Açılışta konuşma yapan Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe şu bilgileri verdi "Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hizmet vermekte olan bir adet yetişkin robotik yürüme cihazı bulunmaktaydı.

Ancak hastaneye talebin çok fazla olması ve çocuk hastaların da hastanede tedavi görme talepleri üzerine Genel Sekreterliğimizin talebi ve girişimleri ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ikinci robotik yürüme cihazını gönderildi.

Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine kazandırılan bu yeni robotik yürütme cihazının yetişkin hastaları tedavi etme özelliğinin yanında çocuk hastaları tedavi etme özelliği olduğu için bu ilginin çocuk hastalar tarafından gün geçtikçe arttığını, müracaat eden çocuk hastaların yoğunluğu nedeni ile çocuk servisi bölümünü açarak hizmete girdiğini,

şu an itibari ile hastane servis katında yatan 120 hastadan 40´nın çocuk hastalar olduğu ayrıca Genel Sekreterlik  olarak çocuk hekimliğinin de hastanemizde görevlendirilmesi hususunda girişimlerin yapıldığını bildirdi. Yeni alınan robotik yürütme cihazımızın ve Çocuk Servisimiz tüm Halkımıza Hayırlı Uğurlu Olsun” .

Yeni alınan Robotik yürütme cihazı ile yürüme yeteneğinin felç, omurilik  ya da beyin hasarı, nörolojik veya ortopedik durumun bir sonucu olarak kaybı durumunda, kişiye yeniden yürüme yeteneğinin kazandırılması amaçlayan yerli teknoloji bu robot ile omurilikte sinir zedelenmesi olan hastalarda bu bağlantının başka sinir yolları ile tekrar bulunması ve yürümenin tekrar öğretilmesi amaçlanıyor. Haber: Selma İVEN

/images/haberler/resimler/2015-8/12/1134505695344.jpg

 

 

 

/images/haberler/resimler/2015-8/12/1135071008118.jpg

 

 

 

 

/images/haberler/resimler/2015-8/12/1135229133743.jpg