SAĞLIKÇILARA KALİTE SEMPOZYUMU

Nevşehir Sağlık Müdürlüğü Kalite ve Performans Koordinatörlüğü tarafından 1.Kalite Sempozyumu düzenlenecek.

11 Mayıs 2012 Cuma günü Dr. İ. Ş. Atasagun Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenecek sempozyum ile ilgili olarak yapılan açıklamada; ?Sağlık Bakanlığının liderliğinde tüm ülkemizde Hasta ve Çalışan Güvenliği ekseninde " Ulusal Kalite Sistemi" kurulması amaçlanıyor. Sempozyumla bütün sağlık paydaşlarının (kamu, özel ve üniversite hastaneleri, ADSM, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği) ortak noktası haline gelen Hizmet Kalite Standartlarının uygulanmasında sağlık yöneticileri ve çalışanlarına yön vermesi amaçlanmaktadır? denildi.

Sempozyumda, Hizmet Kalite Standartları ve İndikatör Yönetimi, Öz değerlendirmesi ve GRS, Çalışan Güvenliği, Sterilizasyon, Bilgi Güvenliği, Tesis Güvenliği, Risk Yönetimi, Radyoloji Güvenliği, Kök Neden Analizi konularında sunumlar yapılacak. Seminere eğitici olarak, İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğünden Yeliz Savcı ve Nermin Arıbaş,  tasagun Devlet Hastanesinden Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm.Dr. Erol Önder, Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Okan Gürkan, Başhekim Yardımcısı Dr. Figen İnceçayır, Başhemşire Yardımcısı ve Kalite Yönetim Direktörü Aslı Asar, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kalite Yönetim Direktörü Mehmet Kurugöllü ve İl Ambulans Servis başhekimliği Kalite Yönetim Biriminden Ali Göktepe katılacak.

Sempozyuma tüm sağlık çalışanlarının davetli olduğu, kayıt için Hastanelerin Kalite Yönetim Birimlerine veya Sağlık Müdürlüğü Kalite ve Performans Koordinatörlüğüne başvurulması gerektiği bildirildi.