Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin ve Şube Başkan yardımcısı Denizhan Aksoy, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarına yapmış oldukları ziyarette Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları için Türk Sağlık Sen`in yapmış oldukları mücadeleyi anlattı.

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları için ``Hem iş bıraktık hem mitinge katıldık`` dedi. Şube Başkanı Çetin, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları için 12 Aralık 2014`te iş bırakma eylemi yapıp, 13 Aralık 2014`te de AHEF `in aldığı kararla Ankara`da mitinge katıldık. 2014`ün bu son ayındaki bu iki önemli tepkide aile hekimlerinin yanlarında sendika olarak sadece Türk Sağlık sendikası vardı diye konuştu.

Çetin, Türk Sağlık Sen iş bırakma eylemi kararı alarak Aile Hekimleri Aile Sağlığı çalışanlarının her türlü tepkisinde internet sayfasında yayınlayarak, afişler dağıtarak eylem kararlığı ile yanlarında oldu.

Peki Malüm Sendika nerede, ne yapıyordu. Aile hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları için ne bir eylem ne bir basın açıklaması ne de bir karar hiç birisini yapamadılar. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarında üye zaafiyeti yaşanmasından dolayı eylem kararı alıp kendi internet sayfalarında dahi yayınlayamadılar. O esna da Malum Sendika İdareci ve Siyasetçilere takla atmakla meşgül olduklarını çalışanların hiç bir zaman umurlarında olmadığını ortaya tekrar koydular ifadesinde bulundu.