Nevşehir?in Gülşehir bir grup vatandaş, yapı taşlarında kanserojen madde bulunduğu için "kanserli köy" olarak bilinen Tuzköy`de 8 yıl önce Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) tarafından yaptırılan konutların değerinin yeniden belirlenmesi talebiyle yol kapatma eylemi yaptı.


"Konut borçlarını ödemedikleri" gerekçesiyle ilgili banka aracılığıyla bir süre önce tebligat gönderilen Tuzköylü bir grup vatandaş, Kapadokya Havalimanı yolunda bir araya geldi.

Evlere biçilen değeri fazla bulduklarını ve uygun bedelle borçlanmak istediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Grup adına açıklama yapan Ahmet Balta, borçlandırılırken değer tespiti yapılmadığını iddia etti. Kanser nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Balta, evlere biçilen değeri fazla bulduklarını söyledi. Balta, talepleri yerine getirilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Grupla görüşen Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, yol kapatma eylemi yapılarak hiçbir şey elde edilemeyeceğini belirterek, "Pazartesi günü aranızdan bir heyet oluşturun, Kaymakamlığımıza gelin, taleplerinizi iletin, dinleyelim, bir çözüm üretelim. Ben size bütün borçlarınız silinecek, bütün lambalarınız yanacak demiyorum. Yasa neyse makul olarak onu yapalım. Sizin bir borcunuz varsa yol da kapatsanız devlet onu alır" şeklinde konuştu.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, vatandaşlar Kaymakam Ertekin`in sözleri üzerine eylemi sonlandırdı.

"Kanserli köy" olarak bilinen Tuzköy`de AFAD tarafından 8 yıl önce yaptırılan konutların hak sahiplerinden birçoğuna "borcunu ödemediği" gerekçesiyle ilgili banka aracılığıyla tebligat gönderilmişti. 
Kaynak: AA