Ürgüp Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayhan Özdemir, "Laparoskopik cerrahi diğer adıyla kapalı yöntemin klasik açık yönteme kıyasla birçok avantajı bulunmaktadır. Ameliyat esnasında cerraha sağladığı geniş bakış açısı, hastalara ameliyat sonrası daha az ağrı, daha küçük kesi izleri ve daha erken günlük hayata dönüş yapmaktadır. Endoskopi ise yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı ve kalın bağırsak hastalıklarının teşhisinde, tedavisinde ve takibinde önemli bir yere sahiptir. Özellikle erken dönemlerde kanserleri saptayarak tedavisine başlamak hastalar için ciddi önem arz etmektedir. Erken saptanan mide ve bağırsak kanserlerinde kitlenin derinliği, özellikleri ve boyutunun uygun olması durumunda bu kitleler cerrahi tedaviye gerek kalmadan Endoskopik olarak da çıkarılabilmektedir.” dedi.


Özdemir; “Hastaneye Ağustos  ayın da başladık, 6 aylık bu süreçte ekip arkadaşlarımızla beraber büyük bir heyecanla 200’ün üzerin de  Endoskopik ve Laparoskopik cerrahi işlem gerçekleştirdik  daha önce büyük kısmı gerçekleşmemiş olan;  Kalın bağırsak ve mide kitlelerinin uygun özellikte olanlarının ameliyat gerektirmeksizin endoskopik olarak çıkarılması ve obezite problemi olan hastalarımız için Endoskopik mide botoks uygulaması, ileri Laparoskopik cerrahi işlemler, tiroid-paratiroid cerrahisi ile meme cerrahisi operasyonlarını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Özdemir; “Bu işlemleri gerçekleştirmemizde katkısı olan başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Rahim Ünlübay olmak üzere, hastane yöneticilerimize ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.