AK Parti Nevşehir belediye başkan adayı Rasim Arı, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Sevinç Dörtkol ile seçim ofisinde görüşerek, hayvanseverlerin taleplerini ilettikleri Hayvan Haklarını Koruma Taahhütnamesi’ni “Belediye başkanı seçildiğim takdirde doğayı ve hayvanların yaşam haklarını koruyacak ulusal ve yerel bazda çalışmalar yapacağıma söz veriyorum” diyerek imzaladı.

Hayvan sevgisinin önemine değinen Arı, “Hayalimizdeki Nevşehir için hazırladığımız projeler içerisinde temelde insanı hedef aldık. Bunun yanına da çevremizde yaşayan canlıların yaşamasını hedefledik.” dedi.

Konuyla ilgili projeler geliştirdiklerini ifade eden Arı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alacağımız hibe desteği ile bir hayvan kasabası inşa edeceğiz. Bu şekilde Nevşehir’deki sokak hayvanlarının tamamını bir araya toplayarak bir büyük barınak inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Sevinç Dörtkol da Arı'ya teşekkür ederek, göreve geldiği takdirde bu işlerin takipçisi olacaklarını ve belediye ile yapacakları işbirliğinin minik dostları bakımından, sahiplendirilmesine ve kısırlaştırılmasına kadar bir çok konuda faydalı olacağını belirtti.