Şehirlerinde bir ruhu olduğunu biliyor olmalıyız şehirlerinde karakteristik özellikleri vardır. Asıl şehirleri yücelten şehirde yaşanılan Aşk’tır. Şehir de yükselen idealdir. Şehirlerin Anası Medine, Hz. Muhammed (sav) efendimizin vakarımı Ahlak’ın kaynağının yaşandığı mekan. Ankara’yı kutsallaştıran M. Kemal Atatürk’ün yurt sevgisi. Konya’da ki Hz. Mevlana’nın ilahi aşkı ve yine İstanbul’da Hz. Eyyüb-el Ensari gibi Urfa’da, Hz. İbrahim Peygamber ve yaşayan, ebediyete kadar yaşatılacak olan büyük aşklar.

Nevşehir’de, böyle bir aşkın yurt severliğin eseri yaratılmış ki O’da son dönem de memleketimizde çok ihtiyaç duyduğumuz eğitimli insan profili oluşmasını sağlamak amacına yönelik kaçınılmaz.

Doğa Koleji, Nevşehir’de şehrin, memleketimizin ve insanımızın geleceğine yapılan kutsal olduğu kadar, yüce bir yatırım. Proje aşamasından 2018 yılı eğitim öğrenim dönemine kavuşmasına kadar maddi, manevi emeği geçen, katkı sağlayan tüm kurum ve kişilere sonsuz teşekkürler.

Anaokulundan İlköğretime kadar kampüs içerisinde müthiş bir konsept oluşturulmuş. Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi yan yana ve ayrı bahçelere açılıyor. Doğa Koleji kurumsal bir yapı, Doğa eğitim kurumunun bütün ders programları ve diğer bütün aktiviteler Doğa merkezli, Akademisyen eğitimcilerin bilimsel analizleriyle oluşturulmakta.

Kolejin mimari tasarımı, iç mekân ve derslikler, atölye ve drama atölyeleri olağanüstü tasarlanmış.

Nevşehir Doğa Koleji yeni yıl öğretimine olağan üstü bir kadroyla başlamış.

Yönetici, daha doğrusu Kampüs Genel Müdürü Sn. Sabahattin Yılmaz Bey yirmi beş yıllık mesleki deneyimi olan bir profesyonel. Bahçe şehir ve TED özel eğitim kurumlarında yöneticilik yapmış deneyimi, birikimi olan bir insan. Başarılarının devamını dilerim.

Söyleşimizde, yazıyı uzatmamak için soru başlıklarını vermeden doğrudan, Doğa’nın tanımını yapmak üzere anlatım ve tanıtım için Sebahattin Beyin açıklamalarına yer veriyorum.

  • Anaokulunda başlattığımız öğrencilerimize ihtiyaç gördüğümüz andan sonra sekiz saat yabancı dil dersine tabii tutuyoruz.
  • Doğa Merkezimiz, ne pahasına olursa olsun kabul edilmez mazeretsiz bizim eğitim kurumumuzu tercih eden öğrencimiz yabancı lisan öğrenecek ileri, öğrenim hayatında lisan öğrenme ihtiyacı kesinlikle karşılanmış bu, işi çözmüş olarak eğitim hayatına devam edecek...
  • Yabancı lisan öğrenimi için kadromuzda on bir öğretmenimiz var ve hiç birisi Kampüs içinde öğrencimizle Türkçe iletişim kurmamakta bütün, iletişimleri ders içi ve dışı İngilizce iletişim kurmaktalar.
  • Öğrencilerimizin sosyal iletişim lisanının gelişimini sağlamak, kendilerini ifade edebilmeleri için drama atölyelerimiz var, teknoloji sınıfımız, resim, müzik, ekoloji botanik bahçemiz ve on bir adet atölyemiz var.
  • Ayrıca, öğrencilerimizin ruhsal ve fiziksel kondisyonlarını artırmak ve sağlıklı yaşam için spor kompleksi yaptık. Ayrıcalıksız bütün öğrencilerimiz haftada iki saat dönüşümlü; basket, voleybol, yüzme, tenis gibi spor faaliyetlerine katılmaktadır..

-Sürekli bilgi kabul eden, bilgi sunulan bir öğretim değil; öğrenciye bilgi edinme içgüdüsü yaratan ve bilgiyi de cesaretle kullanabilme.

-Çağdaş, medeni tanımlar üzerine ekol edinmeyi amaçlıyoruz.

Söyleşimiz modern, çağdaş eğitim ve öğrenim üzerine devam etti, özetle sevgili hocam Sabahattin Yılmaz’ın tanımlarını sizlerle paylaşmaya çalıştım.

Kafasına göre takılmayan, başına buyruk hareket etmeyen; bir öğreti yaratan öğreti etrafında kenetlenenlere, değer yaratanlara selam olsun

Başarılar Doğa Koleji Başarılar, NEVŞEHİR...