Türkiye’nin müşfik, merhametli iyiliksever vatanperver insanları. Mevzu, Bayrak memleket olduğu zaman vatan görevi denildiğinde Türk insanı düğün, bayram sevinç günü kabul eder vazifeyi. Ferdi düşünmez, arkasına bakmaz emiri bekler ve önüne kendisini bekleyen akıbeti mükâfat kabul eder. Değerli yurtsever insanlarım bu yüksek karakteri yüreğinde taşıyan bir ulusun insanı aldatılır, istismar edilebilir mi.

İşte bundandır ki; memleketin yönetimine talip olan insanlar bu realitenin farkında, bilincinde olmaları vazgeçilmez ulusçuluğumuzun anayasası olmalıdır.

Önümüzdeki günlerde yerel seçimler var ve siyasi partiler olarak bu seçimlere hazırlanıyoruz.

Partilerin illa vazgeçilmez seçim politikaları var, olacaktır da.

Seçmen olarak ulusumun insanlarının da vazgeçilmez aday belirleyen bilinçleri, idealleri ve kalplerinde yer edecek benimseyecekleri benim Başkan’ım diyecekleri mert, kapısına varılabilecek hatırşinas karakterleri tercih edecek kabiliyetlerinin var ola bileceğinin inancındayım.

Diğer tarafta, Büyük Türkiye coğrafyasının büyük bölümü Turizm bölgesi. Ülkemizin şu son günlerde ekonomik döviz dar boğazında olduğu gerçeğini de göz önünde tutarsak ki, Turizm gelirleri şüphesiz çok önem arz etmektedir bu, gerçeği de göz ardı edemeyiz.

Ne var ki; Ç. Şehircilik Bakanı Murat kurum, yönetmenlikte olan imar barışının uygulama alanı tüm Türkiye imar alanı kapsamında yapılması yönlü kanunlaştırıldı.

Oysa, Turizm bölgeleri 2017 inşaat yapım kapsamı dahiline alınmamalıydı bu düşünce çok yukarı yönetimde bulunan insanlarımızın da işin bilincinde olmadığını göstermekte.

Turizm bölgesinde, sit alanlarının içinde görselliği engel olacak, çarpık yapılaşmanın geçmişi, tarihi zamanı olamaz.

Şehirlerimiz yaşam alanlarımız, kaliteli yaşam kültürümüz beklentimiz oranında şehirlerimiz yaşanılır yaşam, kalitesi yüksek mekanlara dönüşecektir, beklentimiz de bu yönlü olmalıdır.

Özetle, şu parti bu parti değil şehir yönetiminde yaşam kalitemizi artıracak birikimli vizyon sahibi, insani refleksleri yüksek, çevre bilinci gelişmiş ve rant kavramına kapı aralamayacak karakterli insanları şehirlerimizi yönetmek için belirlenmesi yönlü içgüdüsel davranış kazanarak bunu, fiziki eyleme dönüştürmeliyiz.

Memleketime, ulusumun yüksek karakterli insanına her şeyin iyisini hak ettiğine inanıyorum.

Sevgilerimle, yazılarımı, gazete köşemi takip etme nezaketi gösteren insanlara teşekkürler. Saygılar…