Bir hafta öncesine dönelim

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde STK buluşması gerçekleştirdi.

STK´lar olarak yapılacak toplantıya katılmıştık. Ama üzülerek söylemek istiyorum ki SINIFTA KALDIK !

Karacan sadece bir soru sordu ve bunun cevabını istedi. “Nevşehir´in sorunları nedir? Şehir nasıl gelişir kalkınır?” Çünkü alacağı cevap önemliydi, toplantı sonucunu hem Başbakana, hem de Cumhurbaşkanına bizzat iletecekti.

Toplantıya hazırlıksız katılan STK başkanlarımız bazıları hariç şehrin sorunları yerine kendi derneğinin sorunlarını aktararak çözüm aradı. Oysa sorulan soru belli cevaplarda net olmalıydı.

Burdan çıkan sonuç:  Şehrimiz için ne isteyeceğimizi maalesef bilmiyoruz.

Gelelim 6 Ocak Cumartesi gününe;

Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kongresi var. Başbakan Binali Yıldırım kongreye katılmak üzere şehrimize geldi. Hemde öyle bir geldi ki adeta Nevşehir´e çıkarma yaptı.

Başbakan beraberinde iki bakan, iki başbakan yardımcısı, grup başkanvekili ve milletvekilleri ile gelerek Nevşehir´in göğsünü kabarttı.

 “Nevşehir nörüyonuz gadasını aldıklarım” diyerek sözlerine başlayan Yıldırım Nevşehir´in ilk günden beri Ak Partinin yanında olduğunu ve şehir olarak bir çok şeyi hakettiğini söyledi.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu´na da seslendi;

Yerel seçimlere 14 ay kaldığına işaret eden Yıldırım, "Kılıçdaroğlu sabırsızlanıyor, diyor ki ´Gelin şu yerel seçimleri öne alalım.´ Yahu kardeşim 15 senedir yenile yenile yenilgiye doymadın mı? Şurada 14 ay var, biraz daha oyalan. Üç günün beyliği de beyliktir." dedi.

Şehrimize de birçok müjdesi vardı sayn başbakanın. 

-Kayseri-Nevşehir-Konya hızlı tren hattının projeleri bu sene içerisinde tamamlanacak ve yapım planlaması hemen gerçekleştirilecek,

-Şevki Atasagun Devlet Hastanesi´ne de 100 yataklı ek bina yapıyoruz,

-Kozaklı´ya bir hastane yapacağız,

-Kalaba-Seyfe sulamasını da tamamlayarak verim ve üretimi artıracağız,

-Acıgöl´e bir Meslek Yüksekokulu açacağız,

-Ürgüp´e güzel bir Adliye binası inşaa edeceğiz,

-Nevşehir´in yeni stadyumunu bir an önce yapacağız,

-Nevşehir külliyesini 2019 yılında bitireceğiz,

-Nevşehir´deki dünyanın en büyük yer altı şehrini de turizme kazandıracağız,

-Hacıbektaş ilçesini kültür ve inanç turizminde hak ettiği yere taşımak için ne gerekiyorsa yapacağız,

-Nevşehir – Ankara yolu sıcak asfalt kaplanacak diyerek müjdelerini sıraladı.

Yıldırım; Türkiye´nin en genç il başkanı olma özelliğini ikinci defa yaşayan Nevşehir´e sahip çıkacaklarını belirtti.

Bu ilgiyi Nevşehir olarak asla boş bırakmadan birlik beraberlik içerisinde çok çalışmamız gerekiyor. Bu arada da yeni seçilen Ak Parti il yönetimine de başarılar diliyorum.

Başbakan Yıldırım kongreden sonra Ticaret Odasının düzenlediği ve TOBB Başkanı sayın Rifat Hisarcıklıoğlu´nun da hazır bulunduğu “Sanayi ve İş Dünyası Buluşması”na katıldı.

Yemekli toplantıda espirili konuşmasına devam eden Başbakan herkesi kahkaya boğdu adeta. 4 Mart 2017´de şehrimize geldiğinde Ticaret Odası Başkanımız Arif Parmaksız ve üyelerinin konuğu olduğu toplandıda yediği Kuru Fasulye için şöyle dedi.

O gün Arif parmaksız bize çok lezzetli bir kuru fasulye yedirdi. O kadar lezzetliydi ki az kalsın parmaklarımızı yiyecektik. Bizde “Parmaksız” kalacaktık deyince ortamın sıcak samimiyeti gözlerden kaçmadı.

Hisarcıklıoğlu Nevşehir adına kürsüde konuşarak şehrin isteklerini ve eksiklerini bir bir sıraladı. Şehrimizi sahiplenmesi çok hoşuma gitti. Ve istekler sonrası konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırım, sanayicilerimizin isteklerinin yerine getirileceğinin müjdesini verdi.

Toplantıda TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu´nun yanı sıra TESK başkanı ve Türk İş Başkanıda vardı. Nevşehir Ticaret Odamızın da güçlü bir kurum olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

-Sanayicimiz özel organize sanayiine doğal gaz istedi başbakan tamam dedi,

-İstihdam desteği istedi başbakan tamam dedi,

-Teşvik istedi başbakan tamam dedi,

“Kızına gümüş takılmaz, erkeğine hava atılmaz, Nevşehir´e şekil yapılmaz” diyen Yıldırım Nevşehir´imizi günler bekliyor biz sizinleyiz demesi gelecek için umut verici sözlerdi.

Siyasi bir haftayı geride bıraktık.

Bundan sonra yapacaklarımız belli.

Şehrimiz için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

Bizler ne kadar sahip çıkarsak gelecekte çocuklarımız o kadar şanslı olacaklar.

Haydi;

Hep birlikte Nevşehir´e sahip çıkalım mı?

Saygılarımla...