Törene Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, asker aileleri ve çok sayıda Yazıhüyüklü vatandaş katıldı.

Dua merasiminden sonra kasaba halkı asker adayı gençlerle vedalaşarak hayırlı teskereler temennisinde bulundular.

Daha sonra asker adayları kasaba mezarlığına ziyarette bulunarak şehitlerimizin mezarları başında dua ve niyazlarını yaptılar.

Aynı gün akşam saatlerinde asker adayı gençlere ve asker ailelerine Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar tarafından yemek daveti verilerek eğlence düzenlendi.
 

Başkan Çavdar yaptığı konuşmada ?Gençlerimizin kutsal olan görevlerini başarıyla tamamlayarak tekrar ailelerinin yanına dönmelerini diliyorum.

Hepsi bizim evladımız. Gençlerimiz askerlik vazifesinin  kutsal bir görev olduğunun bilincindeler ve hepsinin alnından öpüyorum hepsine de görevlerinde başarılar diliyorum.

Ailelerde çocuklarıyla ne kadar gurur duysalar az bile. Biz onların sayesinde evlerimizde memleketimizde huzur içerisindeyiz. 

Bütün asker adayı gençlerimize hayırlı görevler ve tezkereler diliyorum. Asker adaylarına asker ocağının peygamber ocağı olduğunu belirtmek istiyorum.

Askerlik herkese nasip olmaz ama sizlere nasip oldu. Ne mutlu sizlere ve ne mutlu sizi yetiştiren anne be babalarınıza? diye konuştu.

Askerlik vazifesinin kutsal bir görev olduğunu belirten Başkan Çavdar, tüm asker adaylarıyla vedalaşarak sağlıklı sıhhatli bir şekilde görevlerini tamamlamalarını ve tekrar ailelerine ve kasabaya dönmelerini temenni etti.

Yemek ve konuşmalardan sonra kasaba mahalli sanatçılarının eşliğinde asker adayları kendi aralarında eğlenerek gönüllerince vakit geçirdiler.

Yazıhüyüklü asker adayları ve aileleri ise Belediye Başkanı Cengiz Çavdar`a teşekkür ederek çok mutlu olduklarını uğurlama töreninde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Haber: Ali Çamur