Göreme beldesindeki Zemi Vadisi`nde başlayan etkinliğe Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, turizmciler ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin turizmin önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Kapadokya bölgesinin en önemli bölümünün Nevşehir sınırları içinde yer aldığını dile getiren Ateş, "Kapadokya, peribacaları, vadileri, bu vadiler içerisinde yer alan kiliseler, şapelleri ile bir bütün oluşturmaktadır.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu bölgeyi ziyaret ediyor. Son zamanlarda vadilerde evsel ve ambalaj atıklarından dolayı bir kirlenme yaşandığı görülmektedir.

Vadiler yerli ve yabancı turistler tarafından yürüyüş yeri olarak kullanılıyor. Bu yürüyüşler sırasında ne yazık ki ambalaj atıklarının doğaya bırakıldığını görüyoruz.

Bu kadar doğal güzelliğin olduğu bir ortamda bu tür manzaraların olması bizi üzüyor" diye konuştu.

Düzenlenen kampanya ile vadilerde her ay gönüllülerle temizlik yapılacağını ifade eden Ateş, "Bunu devamlı hale getirmemiz ve bölgeyi korumamız lazım. Vadilerimiz, çok zengin bir tarihe sahip ve her zaman temiz kalmalı" dedi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise, çevre temizliği etkinliğinin Turizm Haftası kapsamında hazırlandığını belirterek Kapadokya`nın bir dünya kültür mirası olduğunu söyledi.

Cingil, şunları kaydetti: "Biz buraları koruyarak kullanmak istiyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak vadilerimizi temizleyerek gelen misafirlerimize güzel bir doku sunmak istiyoruz.

Ben Belediye çalışanlarımızdan vatandaşlarımıza kadar herkese teşekkür ediyorum. Kardeşlik içerisinde el ele bu çalışmaları yapıyoruz.

Amacımız buraların gelecek nesillere bozulmadan bırakılması. Bunun içinde buraları koruyarak kullanmak istiyoruz." Vadi temizliğine yörede yaşayanların yanı sıra yabancı turistler de katıldı.

Yaklaşık 15 torba çöpün toplandığı etkinliğin ardından Nevşehir Rehberler Odası katılımcılara sucuk ekmek ikram etti. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ