AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Ramazan ayı dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında şunları kaydetti; “On bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif, bizlerin ferdi ve toplumsal olarak rahmetinden ve faziletinden faydalanabileceğimiz kutlu bir aydır. Milli birlik ve beraberlik içerisinde huzurla oruçların tutulduğu, Kur’an-ı Kerim’in hatimlerle evlerimizde okunduğu, ibadetlerin yapıldığı, sofralarımızda maddi ve manevi değerlerin paylaşıldığı bir aydır. Hoşgörü, saygı ile gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı, İslami değerlerle bezenmiş tarihsel ve kültürel zenginliklerimizin bir arada yaşatıldığı; ülkemiz, İslam coğrafyaları ve tüm insanlık için barışın, kardeşliğin, huzur ve refahın hâkim olduğu bir zamanın yaşanmasını dilerim.

Ramazan-ı Şerif ayımızın hayırlara, iyiliğe, yardımlaşmaya, barışa ve dünya milletlerinin kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz eder; sağlık, afiyet ve mağfiretle cümlemizi Ramazan Bayramı’na ulaştırmasını dilerim.

Nevşehirli hemşerilerimizin, ülkemizin, İslam coğrafyalarımızın ve tüm insanlığın Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun. Rabbim, İslam sancaktarı kahraman milletimizi her daim muzaffer kılsın.”