Senegal’in başkenti Dakar’da bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yaptığı açıklamada; “‪Senegal Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreterini Nevşehir heyetimizle ziyaret ettik. Dost iki ülke arasında eğitimde işbirliği konusunda verimli istişarelerde bulunduk.

‪Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye, dünyanın en güvenilir ülkesidir.

Senegal’in başkenti Dakar’da bulunan Dakar İslam Enstitüsünü de ziyaret ederek, burada eğitim gören kardeşlerimizle tanışma fırsatı bulduk. Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan muhabbetlerine, sevgilerine şahitliğimizde aziz hemşerilerimizin de selamlarını kardeşlerimize ilettik.

Afrika'nın geleceğini, bu ilim yuvaları belirleyecektir. İnşallah buradan yetişen öğrenci kardeşlerimiz, kendi destanlarını yazacaklar. Bizler, Türk milleti ve devleti olarak, güzel Afrika insanlarının her zaman dostu olduk; olmaya da devam edeceğiz. Kurduğumuz gönül köprüleri, bizleri gönüllerde buluşturuyor. Bunun ilk adımı da eğitimdir. İnşallah Afrika, yeniden diriliş diyecektir. Doğal zenginlikleri, kültürel birikimi ve gönlü sevgiyle dolu insanlarıyla kendini yeniden inşa edecektir. Dünyanın sevgi ve merhamet eli Türkiye’de onlarla el ele gönül gönüle olmaya devam edecektir.” dedi.