Erken seçim için resmen düğmeye basılması için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Anayasa´nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak, "seçim hükümeti" kurmak için TBMM içinden bir ismi resmen görevlendirmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı görevlendirmeyi yapar yapmaz da, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) devreye girerek, seçim takvimini belirleyecek.

Siyasetçilerde büyük heyecan

Tüm Türkiye, erken seçimi bekliyor. Ancak en büyük heyecan, siyasetçiler arasında yaşanıyor. Kimler yeniden aday olacak, mevcut vekillerin adaylığı garanti mi, yeni adaylık için siyasi partiler aday adaylarından ücret alacak mı? Tüm bu soruların yanıtları, erken seçim için resmen düğmeye basılması ile tek tek yanıt bulacak.

AK Parti´de, 7 Haziran seçimleri öncesinde erkek milletvekili aday adayları özel aidat olarak 5 bin lira, kadın adaylar ise 2 bin 500 lira ödemişti. CHP´de, kontenjan adaylığı için başvuranlardan 7 bin 500 lira, ön seçime giren adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden ise 2 bin 500 lira ücret alınmıştı. MHP´de de aday adaylarından 2 bin lira başvuru aidatı alınmıştı.

Nevşehir rekor kırmıştı

Alınan ücretlere rağmen Nevşehir´de aday adaylık konusunda adeta rekor kırılmıştı. AK Parti´de 55 aday adaylık müracaatı yaşanırken, MHP´ye 12, CHP´ye ise 7 kişi aday adaylık başvurusunda bulunmuştu.