Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Çalış Kasabasının AK Parti belediye başkan aday adayı Alaaddin Sarıdaş’ın tek derdi Çalış Kasabasına hizmet ederek Çalış’ın marka değerini artırmak.

Konuyla ilgili K. Muşkara Haber gazetesi muhabirine özel açıklamalarda bulunan Başkan aday adayı Sarıdaş aday gösterilip seçildiği takdirde Çalış Kasabasına çağ atlatacağını belirtirken aday gösterilmediği takdirde ise partisi ve kasabasının gelişimi için katkı sunacak herkese ve adaya destek olacağını söyledi.

İşte Başkan adayı Alaaddin Sarıdaş’ın özel açıklamaları.

“Sayın Çalışlı hemşehrilerim; Ben Çalış AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olarak yapacağım hizmetler:

Kalaba, Özkonak Belediyelerinde çalışan işçiler %36 - %40 dolaylarında işçi ücretlerine zam yapıldı. Çalışlı çalışan Emektar arkadaşlarım ücretlerine %8 zam aldılar. Biz bunu %30 zam yapacağız.

Nevşehir bütün il müdürleri, Çalış’a davet edilerek her ay toplantı düzenleyerek halk ile buluşma günleri yapılacaktır.

İsmail Sivrisi Dağına toplama su göleti yapılarak yeraltından tarlalara sulama yapılıp dağılacaktır.

Çalış’a Yeraltı Şehri açılacak ve adı Çekinin adı geçen yer turizme kazandırılarak 30 kişi istihdam sağlanacak. Çalış’ta Yufka Ekmek Şenliği yılda 2 kez olmak üzere yapılacak, halkla kaynaşma günleri olacak belirli eğlenceler yapılacaktır.

Yurt dışında kalan Gurbetçilerimiz Çalış’a geldiği zaman her gelenin evine bir kamyon taş Belediye Başkanın ekibiyle birlikte hem hoş geldin hem de istek ve dilekleri sorulacaktır.

Çalışlı ülke kamuoyunun takdirine mazhar olmuş Sayın Prof. Dr. Ersen Şen, Doktor Orhan Yıldız, Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Trabzon Ağır Ceza Hakimi Bayram Temiz ve Çalış’ın çalışkan vekil adayı Emre Çalışkan gibi siyasi ve bürokratların Çalış’a davet edilerek Çalış hakkında fikirleri alınıp ve resim albümü yapılacak.

Çalış’a dükkanlardan birine Çalış kontrol merkezi yapılacak orada iki görevli 24 saatte vardiyalı olarak çalışacak.

Kontrol Merkezinde acil olarak gelen Ambulanstaki hastalara yol gösterecek ve hastaneye giden hastaları mağduriyetini gidermek adına belediye araçları ile hizmet verilecektir.

Çalış’ın her tarafına kamera sistemi kurularak her türlü hırsızlık benzeri olaylar engellenip ve yurt dışındaki gurbetçi kardeşlerimiz cenaze, düğün vb. izleyebilecek. Kadın kıraathanesi ve Kütüphanesi açılarak kadınlarımızın el işi yaparak ekonomiye dahil edilip pazarlarda satış yapılarak aile ekonomisine katkı sağlayacaklar.

Engelli, yaşlı ve çocuk vatandaşlarımıza araç tahsis edilecek ve kontrol sistemi üzerinde yardım sağlanacak. Çalış’ta işsizliğin çok olması nedeniyle Kayseri’de 3 tane tekstil fabrikası ile görüşmeler yapıldı. 3 otobüs sabah gidip akşam gelmek üzere belediye tarafından araç tahsis edilecektir.

Çalış’ın girişinden meydana kadar beyaz boya ile boyanacak. Çalış’ta her türlü haşerata karşı ilaçlama yapılacak. Her ay halk meclisi kurulacak belediye başkanı ve encümeni ile Çalış’ın sorunları konuşulacak.

Çalış ile Topaklı arasında ana asfalt stabize yol yapılacak traktör ve servis araçları anayola çıkmayacak. Çalış Yardımlaşma Derneği kurulup yardıma ihtiyacı olanlara yardım edilecek. İŞ-KUR, Belediye ve Okul eleman alırken emekliliğine 1,5 senesi kalanlara öncelik tanınacak.

Çalış Taş Ocağının patlama şekilleri çok güçlü yapıldığından kontrol edilecek. Çalış Taş Ocağının evlere vermiş olduğu zararları Nevşehir Çevre Şehircilik ve AFAD tarafından karşılanacak. Çalış ve Topaklı arasına 200 konut yapımı planlanırken yaşlı, engelli vatandaşlarımıza soba yakamadığından dolayı yapılacak.

Sarıdağ Mevkisinde Tantan denilen delikten sıcak su sondaj çalışmaları yapılacak. Çalış’ımız sıcak suya kavuşturulacak, MTA arama yapacak. Çalış’ın atıl durumundaki eski belediye binası Huzurevi olarak halka hizmete açılacak. Belediyenin oradaki alt ve üst geçitler yapılacaktır.” Haber: Mehmet Tolga Karaca