AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kadınlar Şehri Konuşuyor' programına katıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan programda konuşan Usta, “Bugün Müslümanlar için acı bir olayla güne başladık. Mübarek Cuma gününde Cuma namazını kılan Yeni Zelanda’daki Müslümanların üzerine bir caninin saldırısı ile birlikte 49 tane Müslüman şehit edildi. Allah mekanlarını cennet eylesin.” dedi.

Batıda ırkçılığın ve İslam düşmanlığını arttığını kaydeden Usta, “Bu sadece Yeni Zelenda’daki Müslümanlara yapılan bir saldırı değil, bu aslında dünyanın artmakta olan İslam düşmanlığı ve ırkçılıkla yaşamış olduğu bir olay. Bu bütün dünyadaki artışın sonucunda gerçekleşen bir olay. Bir caninin tek başına yaptığı bir olay değil, bütün Müslümanlara karşı batı medeniyetinin, ırkçılığın sebep olduğu bir olay. Ümit ediyoruz ki hiçbir ibadethanenin, hiçbir insanının dininden veya ibadetinden dolayı mülteci olsun veya olmasın, nerde olursa olsun hiç fark etmez böyle bir saldırıya maruz kalmaması. Biz dinini, dilini, ırkını ayırt etmeksizin, yaşam tarzını ayırt etmeksizin, herkese eşit mesafede durup herkese yaşam hakkı veren Osmanlı’dan gelen bir medeniyet ve kültürle var olmuş insanlarız. Ve bu medeniyet ve kültürle AK Parti olarak 16 yıldır iktidarımızda da aynı anlayışı sürdürerek huzur güven ve barış içerisinde bir ülke inşa ettik. Allah’ın izni ile bu modelle daha da iyisini yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Batının saldırıyı sadece kınamasının yeterli olmadığını söyleyen Usta, şöyle konuştu: “Kendilerini demokrasinin, özgürlüklerin beşiği, insan haklarının beşiği olarak ilan ettiği batı dünyasının gelmiş olduğu son nokta maalesef budur. Artmış olan ırkçılık ve İslam düşmanlığının sonucu oradaki resmi bir söylem haline getiren devletlerin insanları getirdiği son nokta budur.

Ümidimiz şu bunların sadece kınayarak kalması değil tam tersine artık bu soruna bir çözüm bulması için bir masanın etrafında oturmaları ve yanlış gidişatın biran önce durdurulması. Bunun için çabalıyoruz. Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür derken aslında bunu söylüyor. 5 ülkenin kararları ile bütün dünyayı yönetmeye kalkarsanız eğer işte sonuçları böyle acı ve vahim olabilir. Aynı şekilde van minit çıkışı ile yaptığı Filistin’deki, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’daki yaşanan dramlara son vermek için gösterdiği çaba ve o dik duruş hala dimdik ayakta devam etmekte. Bizler de cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürüttüğümüz bu mücadeleyi Allah’ın izni ile devam ettireceğiz, bir adım geri durmayacağız, gevşemeyeceğiz, rehavete kapılmayacağız. Nasıl olsa milletin teveccühü var rahatız demeyeceğiz. Tam tersine daha da iyisini yapmaya çalışacağız.”

Mahalli İdareler Seçimleri’ne de değinen Usta, şunları söyledi: “Özellikle belediye başkanlarımızın, başkan adaylarımızın en önemli görevlerinden birisi gönül belediyeciliği diyoruz. Gönül belediyeciliği dediğimiz şey kapısının her daim açık olması, kendinin, gönlünün açık olması. Mesele sadece yol yapmak, su getirmek, bina yapmak değil. Mesele insanların gönlünü kazanmak. Bu gönül kazanma işinde kadınların rolü çok. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Kapı kapı dolaşan evlere girebilen biz kadınlarız. Beylerin giremediği her yere biz girebiliyoruz. Gönülden yaptığımız muhabbetimizle insanların gönüllerini fethetmeyi becerebiliyoruz. Kadınlar annelik ruhuyla, o kadınlığın verdiği hassasiyetle karşımızdaki insanlarla daha iyi iletişim kurabilmenin imkanını bulabiliyorlar. Ve sahada yaptığımız her çalışmanın sandıkta da sonucunu görüyoruz. Bu başarının temelinde cumhurbaşkanımızın hep söylediği kadınsız siyaset ve demokrasi sadece kadınlar için bir eksiklik değil, toplumun tümü için bir eksikliktir aslında. O yüzden yaptığımız her çalışmanın çok kıymetli olduğundan eminiz.”

Milletvekili Mustafa Açıkgöz de “Irkçılığın ve terör saldırısının üzüntüsünü yaşadığımız bugün, beka meselesini daha iyi anlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir ve beraber olarak güçlü Türkiye için daha çok çalışmalıyız. Türkiye güçlü olursa her daim milletimiz kazanır.” dedi.

Toplantıya AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, partililer ve kadınlar katıldı.