Kurtulmuş, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına Katıldı

AK Parti Nevşehir İl Teşkilatının Kasım ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclis toplantısı, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılımı ile gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Nevşehir İl başkanlığı İl Danışma Meclisi Kasım ayı toplantısı, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, AK Parti Kadınlar Kolu Başkanı Ayşe Bilgiç, Belediye Başkanları, AK Parti’nin ilçe ve belde başkanlarının yanı sıra mahalle ve köy temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan AK Parti Kasım ayı Nevşehir Genişletilmiş İl Danışma Meclis toplantısının açılışında konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un toplantılarına katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, kendisine teşekkür etti.

Yanar, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimine AK Parti olarak büyük bir heyecan ve çalışma azmi içerisinde hazır olduklarını dile getirdi ve vatandaşların gönüllerine girip sandıkları patlatmayı hedeflediklerini ifade etti.

AK Parti Kasım ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’de,  3 Mayıs 2018 tarihinde göreve geldiği günden bu güne gönül belediyeciliği kavramını benimseyerek çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bu şuur içerisinde çalışmaların hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Seçen, bugüne kadar gerçekleştirilen ve devam eden çalışmalara ilişkin olarak bilgiler aktardı.

Kapımızı Halka Sonuna Kadar Açtık

Seçen daha sonra şunları söyledi: “Nevşehir’imizde yaşayan her bir vatandaşımızın daha iyi şartlarda yaşaması için vekillerimiz, teşkilatımız ve mesai arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hizmetlerimizin kalitesini arttırmak için vatandaş önceliklerine daha fazla dikkat ederek, kentimize ve hemşehrilerimize yönelik hizmetler ortaya koymayı öncelik edindik. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki görev sürem içerisinde de, vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarına karşılık verecek hizmetler ortaya koymaya devam edeceğim. Göreve geldiğim günden itibaren belediyenin kapısını sizlere ve tüm Nevşehir halkına sonuna kadar açtım, biliyorsunuz. Vatandaşlarımızla istişare ederek, sürekli halkımızın yanında olmaya çalışıyorum. Onları ziyaret ederek, sorunlarını dinliyorum. Belediyemizde halk günü uygulamasını başlattım. Vatandaşlarımızı belediyemizde misafir ederek düşüncelerini dinliyorum. AK Parti'ye yakışır, Recep Tayyip Erdoğan'ın bir temsilcisi olarak görev yapmaya çalışıyorum. Mütevazılıkla ve adil bir yaklaşımla onların düşüncelerini ve isteklerini elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Nevşehir’e Yaraşır Hizmetler Sunuyoruz

Şehir merkezinde asfalt seferberliği başlattıklarını kaydeden Seçen: “Şehrimizin bütün mahallelerinde asfalt seferberliği başlattık ve bütün hızımızla Nevşehir’imizin yollarını düzenlemeye devam ediyoruz. Bunun yanında bozuk olan kilitli parkeleri de tamir ederek, vatandaşımıza daha rahat ulaşım sağlamaya çalışıyoruz. İlimizdeki parklar tamamen yenilenmekte ve ihtiyaç halinde yeni parklar halkımızın hizmetine açılmaktadır. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrasında Millet Kıraathanesi projemizi başlatmıştık. Bugün Sayın Bakanımın da katılımıyla hizmete açtık çok şükür. Kütüphanemizde kendi yayınlarımızın dışında diğer il belediyelerinin de çalışmalarına yer verdik. Farklı alanlarda ve konularda her yaşa hitap edecek kitap ve yayınları da kütüphanemizde sergiliyoruz. Günlük gazeteler, bilgisayar ve internet hizmeti de sunarak vatandaşlarımızın hoş vakit geçireceği bir ortam oluşturduk. Yine burada vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Hizmet Binası Yılsonu İtibariyle Teslim Alınacak

Belediye Başkanı Seçen inşaatı devam eden Belediye hizmet binasının bu yılsonu itibariyle teslim alınacağını ve yeni binada vatandaşlara hizmet vereceklerini ifade etti ve bu konudaki çalışmaların kız kesmeden sürdürüldüğünü belirtti.

Nevşehir Külliyesine ilişkin olarak da açıklamalar yapan Seçen, Nevşehir Külliyesi’nde yönetim değişikliğine gidildiğini belirterek, çalışmaların aktif ve hızlı bir şekilde devam etmesi için alt yapının hazırlandığını ve Nevşehir Külliyesi’nin de en kısa sürede vatandaşların hizmetine açılacağını kaydetti.

Gönüllere Dokunma Gayreti İçindeyiz

Yaşlıların kendileri için oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Seçen, “Yaşlılarımız benim için çok önemli. Onların tecrübeleri hepimiz için çok önemli. Evliliklerinde 50 yılı geride bırakan ve örnek olmayı başarabilen ailelerimizi tespit ettik.  ‘Kutlu Yolda Mutlu Aile, Mutlu Toplum’ sloganı ile hayata geçirdiğimiz ‘Aile Olmak Zor Değil’ projesi kapsamında evliliklerinde yarım asrı geride bırakan çiftlerimizi eşimle birlikte ziyaret ederek, hasbihal ediyoruz. Çiftlerin kısa hayat hikayelerive eski fotoğraflarının da yer aldığı kitapçıkları arkadaşlarım hazırladı. Hem de videolarını montajlayarak kısa bir film oluşturdu. Kendilerine 50. Yıllarını kutlamak adına hediyeler takdim ediyoruz. Gönüllere dokunma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Gençlerin Fikirlerine Önem Veriyoruz

Gençlere yönelik projelerin Türkiye'nin en önemli projeleri olduğu kanaatini taşıdığını kaydeden Seçen, “En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Gençlerimizin de fikirlerine açığız. Onlarla zaman zaman söyleşilere katılarak fikirlerini ve taleplerini dinliyorum. Aynı zamanda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesine kurduğumuz İkram Sebiliyle de onlara çeşitli ikramlarda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Bünyesinde Geçici Atık Depolama Ünitesi Tesis Edildi

Belediye Başkanı Seçen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi için de gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde Geçici Atık Depolama Ünitesini tesis ettiklerini belirten Seçen, bu proje kapsamında tasarlanan iç mekan kutularının da tüm belediye binalarına yerleştirdiklerini ve geri kazanıma odaklı bir yaklaşımla başlattığımız bu projenin israfın önlenmesine de büyük katkı sağlayacağı düşüncesi içerisinde olduğunu söyledi.

1500 Çöp Konteyneri Konuldu

Belediye Başkanı Seçen, çöp toplama konusunda da çalışmalarını da anlattı. Seçen, “Nevşehir’de yeraltı çöp konteynerlerinden sonra,  tüm mahallelere özellikle dar sokaklara yer üstü çöp konteynerleri yerleştiriyoruz. Şehir genelinde mahallelerin nüfusu ve çıkarılan çöp miktarı göz önünde bulundurularak farklı noktalara toplam 1.500 adet çöp konteyneri yerleştirdik. Şehrin tamamına toplam 2.500 adet konteyner yerleştirerek yıllardan beri vatandaşımızın talebi olan bu konuyu çözüme kavuşturmuş olacağız” dedi.

Gönül Belediyeciliği İçin Elimizden Gelen Tüm Çaba Harcanıyor

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, konuşmasının son bölümünde de Nevşehir Belediyesi olarak gönül belediyeciliğini uygulamak adına yoğun bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti.

Seçen, “Kıymetli dava arkadaşlarım, milletvekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gönül belediyeciliğini şehrimizde uygulamak adına, elimizden gelen her şeyi yapmaktayız.  Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Önümüzdeki seçim sürecinde AK Parti bayrağını şehrimizde yine dalgalandırmak için, vekillerimiz ve teşkilatımız ile birlikte var gücümüzle çalışacağız. Belediyemizde görev yapan tüm ekip arkadaşlarımla vatandaşlarımızın teveccühünü ve güvenini kazanmak için her türlü çabayı sarf ettiğime emin olabilirsiniz. Her zaman ki düşüncemi yineliyorum; Rabbim bizlere birlik ve beraberlik içerisinde, hayırlı hizmetler yapmayı ve hayır duası almayı nasip etsin. Bu düşüncelerle, İl Danışma Meclisi toplantımızın, Nevşehir’imiz için hayırlı neticelere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe’ de yaptığı konuşmada, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde büyük bir coşku içerisindeki vatandaşları görünce büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, şehrin farklı merkezlerinden toplantılarına katılan vatandaşlara teşekkür etti. 2000 ruhunun yeniden tesis edildiğini gözlemlediğini ifade eden Menekşe,  “Böylesine büyük coşku 2002 yılındaki AK Parti ruhunun halen devam ettiğinin göstergesi. İşte dava budur. Bizler Cumhurbaşkanımızın neferiyiz,16 yıldır yanında idik, bundan sonra da yanında olmayı sürdüreceğiz ”dedi.

Bu coğrafyada güçlü bir Türkiye’yi zinde güçlerin istemediğini kaydeden Menekşe, tüm oyunlara ve hilelere karşın Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan ile  her alanda hayal bile edilemeyecek düzeyde dev yatırım ve reformların birbiri ardına yapılarak dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline geldiğini belirtti.

Daha sonra bir selamlama konuşması yapan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ de Nevşehir’e gelerek kendilerine büyük bir sevinç yaşatan, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un bir gönül ve dava insanı olduğunu söyledi.

Açıkgöz, AK Parti’nin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünya genelindeki mazlumlarının umudu olduğunu ifade ederek, “31 Mart 2018 günü gerçekleştirilecek seçim sadece bir Belediye Başkanlığı seçimi değildir. Tüm dünya mazlumları Türkiye’nin gözünün içine bakıyor, bizlerden gözlerini ve dualarını asla esirgemiyorlar. Onun için bu seçimlere bu açıdan bakarak çalışmalarımızı yürütmek zorundayız. Allah yar ve yardımcımız olsun, yolumuzu ve bahtımızı açık eylesin inşallah” dedi.

AK Parti Nevşehir Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında AK Partililerin büyük sevgi gösterileri altında konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti’nin partilerden bir parti değil, Türk Milleti’nin öze dönüşünün öncüsü, yeniden büyük Türkiye’nin adresi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş şöyle konuştu: “AK Parti, devletin milletle bütünleşmesinin hareketidir. AK Parti Türkiye'yi yeniden güçlü ve büyük bir ülke olarak ayağa kaldırma mücadelesinin adıdır. AK Parti yerli ve milli bir siyasi harekettir. AK Parti, kültürde, sanatta, edebiyatta, ekonomide ve teknolojide dışa bağlı değil,, sadece ve sadece milletin emrinde olan bir siyasi harekettir.” Dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, Milletin kökleri ile bütünleştiği AK Parti'nin,  Türkiye'nin teminatı olan bir dava hareketi olduğunu ve 200 yıldan beri bu topraklarda verilen bir büyük medeniyet mücadelesinin, millet mücadelesinin gayretinin adı olduğunu söyledi.

‘Millete güvenen, milletin kararından korkmaz’ diyen Kurtulmuş, "Rahmetli Menderes, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu ve kurulduğu günden itibaren de AK Parti cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini hep kendisine şiar edinmiş. Çünkü biz halka güveniyoruz. Kusura bakmayın CHP'li dostlarımıza gitsek şimdi desek ki 'İktidara gelseniz ne yaparsınız, ilk 3 şey söyleyin?' Söyleyeceklerinden birisi eski sisteme geri döneceklerdir. 24 Haziran' seçimlerinde sık sık dile getirdiler. 'Eğer biz seçilirsek eski sisteme döneceğiz.' Yani cumhurbaşkanını artık halk seçmeyecek. Kim seçecek kapalı kapılar ardında seçilecek. Yok öyle yağma. Eğer eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı. Dördüncü özelliğimiz millete güvenmektir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kurtulmuş, partilerinin kapsayıcı bir özelliğe sahip olduğunu, herhangi bir etnik yapının, mezhebin, meşrebin değil, bölgenin değil her kesimin partisi olduğunu vurgulayarak, "Biz insanları ayırmayız, kimliğini veya kökenini sormayız. Bölgecilik yapmayız, AK Parti bu özelliğiyle Türkiye partisidir." dedi.

Kurtulmuş,15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sadece Türkiye’de mücadele verilmediğini, dünyanın bir çok İslam ülkesinde Müslümanların sabahlara kadar camilerde Türkiye’nin bu badireyi en kısa süre içerisinde atlatması için dualar ettiğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, dünyanın bütün mazlumlarının gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Siyaset öyle kuru kuruya bir iş değildir. AK Parti bir siyasi harekettir. Bu parti yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasının adresidir. Bu parti mazlum milletlerin, İslam ümmetinin, mağdur ve mazlum insanların sözcüsü olan bir partidir. Filistin'de sınırda mücadele eden, 5 dakika sonra sniperların ateşleriyle ölüme koşarak giden insanlar, bir ellerinde Türk, diğer ellerinde Filistin bayraklarıyla şehadete ulaşıyor. Bu büyük bir sorumluluktur. Allah bu sorumluluğumuzu yerine getirmeyi bizlere nasip etsin."

Kurtulmuş, AK Parti'nin yerli, milli, reformcu, kalkınmacı, halkına güvenen Türkiye ve dünya partisi olduğunu bildirdi.

Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerin en iddialı partisi olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin tüm illerinde en güçlü adaylarla yollarına devam edeceklerini belirtti.

Belediye başkan adaylarında arayacakları kriterler hakkında bilgi veren AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, "Adaylarımızda aradığımız vasıflar mütevazi olmaları, asla kibir içerisinde olmamaları,  adaletli olmaları, ehliyet, liyakat ve sadakat sahibi olmaları. Seçimlerde bu özelliklere sahip insanları bulacak ve bu insanlarla yolunuza devam edeceksiniz" dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonraki ilk seçimin 31 Mart 2019'da gerçekleştirileceğini anımsatarak, şunları kaydetti: "Şimdi bu yerel seçimlerde Türkiye'nin hangi istikamette devam edeceğine millet karar verecek. Milletimiz inşallah AK Parti'yi yine açık ara birinci parti çıkaracak.  Bu seçimlerde gerek belediye başkanlarımız, belediye ve il genel meclis üyelerimiz için de ince eleyip sık dokuyacağız. 'Benim arkadaşım, ahbabım, tanıdığım, komşum, köylüm, hısımım, akrabam' yok. Açık bir şekilde ifade ediyorum ki, kim daha fazla oy alacak, kim milletin gösterdiği istikamette yürüyebilecekse onlarla yolumuza devam edeceğiz“ diye konuşmasını tamamladı.