AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, CHP Nevşehir Milletvekili adayı Osman Fahri Ertik’in CHP Nevşehir İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Öğle saatlerinde Nevşehir Adliyesine gelen Yanar, dilekçesine savcılığa teslim ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Ana muhalefet partisinin dün gerçekleştirmiş olduğu il kongresinde parti içi iç çekişmelerin yaşandığı bir esnada tabi bu bizi ilgilendirmez bu aşamada ilgili şahıs sayın cumhurbaşkanımızın manevi değerlerine dair söz söyleme cüretinde bulunmuştur. Tabi bu hiç kimsenin haddi değildir. Bu konuda sayın cumhurbaşkanımızın hakkını koruyacak da teşkilatlar olarak bizler buradayız. Bu konuda kendisi bazı açıklamalarda bulundu ama fersah fersah haddini aşmış açıklamayı şiddetle kınıyoruz. İlgili suç duyurusunu yüce adaletimize güvenmek suretiyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” dedi.

Eleştiriye her zaman açık olduklarını belirten Yanar, şöyle konuştu: “Bu eleştiri kisvesi parti iç çekişmelerinin de konusu olamaz. Biz eleştiriye her zaman açık olduğumuzu başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere her daim ifade ettik. Tabi bunlar dini duygular üzerinden tüccarlık yapmayı üzerlerine şiar edinmiş bir örgüt. Bunu tüm CHP camiasına mal etmiyorum. Ama bazı haddini bilmezler de bu hususta bu cürette bulunmuşlar. Biz her zaman söylüyoruz dinin tüccarlığını bunlar yapar yaşantısını da bizler süreriz. Bunu boşuna söylemiyoruz. Bu suç duyurusuyla birlikte başta sayın cumhurbaşkanımız olmaz üzere, kıymetli bakanlarımıza, partimizin en alt kademesinden en üst kademesine kadar bütün yetkililer hakkında eleştiri kisvesi altında yapılan hakaret, tehdit, şantaj unsurları taşıyan ne olursa olsun, herhangi bir şahıs olabilir, herhangi bir düşünceye mensup olabilir hiç fark etmeksizin ilgili suç unsurlarını bundan sonra da takip edeceğimizi ve anlık suç duyurusunda bulunmak ile partimizde görev yapan en üst kadememiz olan cumhurbaşkanımızdan en alt kadememizde bulunan parti üyemize kimler var ise bu cüreti gösteren herkes hakkında yasal işlemlerimizi yüce Türk adaletine güvenmek suretiyle gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan hakaretin vatandaşa da yapıldığını savunan Yanar, “Cumhurun başkanına hakaret aynı zamanda cumhura söylenen bir ifadedir. Biz bu konuyu titizlikle takip etmemizin sebebi de bir yerde vatandaşlarımızın da hukukunu korumaktır. Bu hususta seçilmiş bir cumhurbaşkanına bunu söyleyen kişi veya kişiler aynı zamanda vatandaşlarımıza da daha önce birçok kez defaten bulunmuşlardır. Ama bu tamamıyla parti içi iç çekişmelerim malzemesi olması bizi son derece rahatsız etmiştir.” diye konuştu.

Yanar'a AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz ve Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç de eşlik etti.