Bilgiç, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, son dönemlerde, bazı çevrelerin meseleleri kendi zemininde konuşuyormuş gibi yaparak, bir takım hesaplaşmalar peşinde koştuklarına şahit olduklarını belirtti.

AK Parti'nin aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğini anımsatan Bilgiç, "Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve çirkin yakıştırmalar ile rencide edemez ve incitemez." dedi.

AK Parti'nin aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğine dikkati çeken Bilgiç, şunları kaydetti:

"Diklenmeden dik durarak siyaset yapmaya özen gösterdik. 'Ak kadın hareketi', asla bir feminist hareket değildir. Ak kadınlar hiçbir zaman papatya da olmamıştır. AK Parti Genel Merkezi, partimizin kadınlarına yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak aleyhine yargıya başvurmuş olup hukuki takip için dava açılmış bulunmaktadır. Ayrıca eş zamanlı olarak Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve 81 ildeki başkanlıklarımızla söz konusu gazeteci hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduk."

Toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Türker de katıldı.