Toplantıda konuşan İl Başkanı Yanar, istifanın ardından, yeni başkanın belirlenmesi için sürecin devam ettiğini, 4 Şubat Perşembe günü belediye meclisinin yapacağı olağanüstü toplantıda yeni başkanın seçileceğini kaydetti.

Yanar, Arı’nın istifasının sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştiğini, bunun altında başka bir şey aranmaması gerektiğini söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe de Rasim Arı'nın sağlık sorunlarından dolayı görevinden istifasını kamuoyu ile paylaştığını, ancak CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın bir televizyon kanalına verdiği demeçle konuyu çarpıttığını söyledi.

Arı'nın önceki dönem belediye başkanıyla ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme taşıdığı için istifa sürecinin doğduğuna yönelik algının gerçeği yansıtmadığını aktaran Menekşe, şöyle konuştu: "Toplumda farklı bir algı var. Sayın Arı, geçmiş dönemdeki yolsuzlukların üzerine gittiği gerekçesiyle başkanlıktan alındığı iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı ve hukukun kendi inisiyatifiyle yaptıkları araştırmada o konuda hukuksal süreç devam ediyor. Keşke, CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan beyefendi televizyon kanalında bu tür açıklama yapmadan bizi arasaydı, kendisine gerçekleri ifade etseydik. Bu söylemlerin ahlaki olmadığını özellikle söylemek istiyorum."

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Açıkgöz de Arı'nın sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini vurguladı.

CHP'nin bu istifa sürecini bilerek farklı yorumladığını kaydeden Açıkgöz, şunları söyledi: "Bu istifa başka yerlere çekilmektedir. Hayatları, yalan, talan ve dolan her türlü ahlaksızlığı, taciz tecavüzü içinde barındıran CHP ve basın organları Fox TV, Oda TV, Cumhuriyet ve Sözcü Gazetesine malzeme olması bizi üzüyor. Ne genel merkezin ne milletvekillerimizin ne de belediye başkanının bir önceki dönem belediye başkanı ile ilgili iddiaları gündeme getirmesi söz konusu değildir. Bu yargının işidir. Hem İçişleri Bakanlığı hem de yargının daha önce başlattığı süreçte suç varsa, cezasını yargı verecektir. Rasim başkan da sağlık sorunu dışında başkaca bir konu açıklamamıştır. CHP, kendi partilerinin içindeki haksızlığı, hukuksuzluğu taciz tecavüz ve kendi vekillerinin istifasını örtmek için gündemi sulandırıp konuyu başka yere çekmek isteyen yalan, talan dolan zihniyetine bizim hemşehrilerimiz aldanmasın."

“Davet edilmedik”

Rasim Arı’nın istifa toplantısına neden katılmadıkları sorusuna da Açıkgöz, “Davet gelmedi bize. Haber de verilmedi. Davet edilmediğimiz yere gitmenin doğru olmayacağı kanaatindeyiz.” diye cevap verdi.

Belediye Başkanlığı seçimi

Belediye Başkanı kim olacak sorusuna da Açıkgöz, “Temayül başlıyor. İstekli, hevesli olan kardeşlerimiz ve en layık olan kardeşimiz ile çalışacağız beraber. O daha yeni bir gündem.” dedi.