Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıktığı günün Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğe attığı en büyük adım olduğunu belirten Türker, aynı zamanda bu günün Türk gençliğinin bayramı olduğunu söyledi.

Türker, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı Türkiye Cumhuriyeti’nin hem başlangıç tarihi hem de bu milletin geleceğe doğru yürüdüğü ilk adım olarak tarihe geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bu milletin hür ve özgür iradesinin bağımsız yaşama azminin ortaya çıkardığını en büyük değerdir. Bu gün artık günümüzde geleceği inşa eden, dünyada örnek bir ülke olan konumuna geldik. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesine geldik ve daha ilerisini gençlerimizle hedefliyoruz. 19 Mayıs tarihi ülkemiz için yalnızca bir cumhuriyetin kurulması değil ülkemizin geleceğe attığı bu adımlar artık günümüzde geleceğe koşarak gittiğimiz adımlar olmuştur. Gençlere sunulan bu bayram ve çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan tarihleri tesadüfen belirlenen tarihler değil bu milletin kaderinin tayin eden tarihlerdir. Dünyada yalnızca çocuklara ve gençlere armağan edilen bayramlar aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği yazan tarihleri olarak günümüzde de devam etmektedir. Artık Türkiye Cumhuriyeti geleceği hayal eden değil geleceği inşa eden, dünya politikalarına yön veren, her alanda lider ülke konumuna gelmiştir. Birlikte ve el ele vererek ülkemizi gelecek yıllara gelecek nesillere taşıyacağımız ülkemiz ve milletimiz kendisini Türk gençliğine emanet etmiştir. 19 Mayıs yalnızca gençliğin değil aynı zamanda geleceğin bayramıdır.

Türk Gençliği milletin geleceğini tayin edecek bir nesildir. Güvenle ve istikrarla geleceği gören gençliğimizin bayramını kutluyor, bu uğurda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Gençliğimizin bayramı kutlu olsun.”