Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi, bildiğiniz gibi ülkemizi de etkilemiş durumda. Özellikle yaşlıları daha fazla etkileyen salgın, hepimizi bir kez daha hem kendi açımızdan hem de yaşlılar bakımından daha sıkı tedbirler almaya itti.

İçişleri Bakanlığının almış olduğu kararlar neticesinde 65 yaş üzeri vatandaşlara sağlığı açısında sokağa çıkma yasağı getirildi. 1.2 milyonu aşkın AK Parti Gençlik Teşkilatlarına ise büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Türker; “Genç arkadaşlarımızdan ihtiyaç halinde dışarı çıktıklarında binalarındaki, sokaklarındaki ve mahallelerindeki büyüklerinin market alışverişi ve acil ihtiyaçlarının teminine yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Gençlerin büyüklerle temaslarında gereken hijyen kurallarına uymaları gerektiğini ifade eden Türker, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kendi aldığımız hijyenik önlemler ile birlikte yaşlılarımızdan gelecek talepleri yerine getirerek ihtiyaçlarına kulak vermeliyiz. Unutmayalım ki komşularımızın üzerimizde Hakkı var. Bireysel olarak oluşturacağımız komşu seferberliği ile tüm gençlerimizi büyüklerimize destek olmaya davet ediyorum.”

Büyüklerimizden de güvenlik gerekçesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının paylaştığı numaralar dışında bir yere başvurmamalarını isteyen Türker, bu çalışmanın vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayarak virüsle mücadeleyi birlikte Türkiye olarak başaracağımızı vurguladı.