55 Kişilik listenin ilk etapta 15’e, ardından 6’ya ve en nihayetinde 3’e indirilmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre AK Parti Milletvekili aday adayları hafta sonundan itibaren mülakata alınmaya başlandı.

Mülakata çağrılmayacak isimler arasında mevcut üç milletvekilinin yanında, Rıtvan Köybaşı, Mahmut Dede ve Yücel Menekşe de yer alacak. Bu isimlerin mülakata alınmamasının en büyük nedenlerinden birinin AK Parti genel merkezinin bu isimleri tanıması ve yeterince bu isimlerle ilgili ellerinde donenin bulunması olarak belirtiliyor.

Mülakata çağrılan Milletvekili aday adayları bir yandan genel merkezin yolunu tutarken diğer yandan da AK Parti İl Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyon ve parti genel merkezinin görevlendireceği parti müfettişinin ise Sivil toplum kuruluşları ile bire bir görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Söz konusu görüşmelerde mevcut aday adaylarından kimlerin aday gösterilmesinin istendiği, kimlerin bu görevde daha başarılı olup olamayacağı gibi soruların bizzat Sivil Toplum Kuruluşlarına sorulacağı ifade ediliyor. Temayül yoklaması sonuçları, mülakat sonuçları, Sivil Toplum Kuruluşlarından alınan intibalar ve anket sonuçlarının ardından Milletvekili aday adayı sayısının 15’e düşürülmesi bekleniyor.

Bir sonraki süreçte ise içerisinde Süleyman Soylu ve Ekrem Erdem’in de içerisinde yer aldığı üst komisyon bu sayıyı 6’ya kadar indirecek. Bu üst komisyonun aldığı kararlar AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilecek ve en son safhada AK Parti’den bu dönem milletvekili adayı olacak 3 isim belirlenecek.