Açıklamasında Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-22 Ağustos tarihlerinde Nevşehir’de yapılacağını belirten Atalay sözlerine şu şekilde devam etti; “İnsanlığa öğretisinde, toplumsal barışı, hoş görüyü, sevgiye dayalı kardeşliği ve birliği savunan Hacı Bektaş Veli’nin hakka yürüyüşünün 750.yılı olması nedeniyle UNESCO, 2021 yılını  “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak kabul etti. Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-22 Ağustos tarihlerinde Nevşehir’de yapılacak. Ali Rıza Semanpakoğlu’nun Belediye Başkanı olduğu 15 yıl boyunca, etkin ve yetkin kişilerce hazırlanan anma töreni programları, Hacıbektaş Belediyesi tarafından bu güne kadar birlik ve güzellik içinde Hacı Bektaş Veli Felsefesine uygun olarak gerçekleştirildi. Belediye tarafından hazırlanan anma programlarına dışarıdan bölücü hiçbir müdahaleye izin verilmedi.

Bu yıl, UNESCO’nun kararıyla ayrı bir önem kazanan Hacı Bektaş Veli 2021 yılı anma törenleri, PKK/HDP kuyrukçusu Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikler Konfederasyonu’nun 28 Ağustos tarihinde yapacakları ayrı bir anma töreni ile ayrıştırılıyor ve bölünüyor.1990’lı yılların sonunda hız kazanan ve özellikle Avrupa Alevi Birlikler Konfederasyonu’nun başını çektiği, aslında Alevilikle hiçbir ilgisi ve inancı olmayan kişilerin, Alevi derneklerinin başına geçmeleriyle, Alevilik özgün yapısı sarsılmaya başlamıştır.

ABD’nin kara gücü PKK, HDP’nin kuyruğu bu dernek, federasyon ve konfederasyonların temel amacı, Aleviliğin ve Alevilerin “İslam dışı” olduğunu kanıtlamaya çalışmaktır. Böylece Alevilerin bir azınlık oldukları safsatasını yayarak, Anadolu Aleviliğini, Alevilik olmaktan çıkartıp, ülkemizde inancı kullanarak aleni bölücülük yapmaktır. Bu hareketleri ile hem Alevilere hem de Hacıbektaş yeni Belediye Başkanına ayar vermeye çalışmaktadırlar. Ancak bölücülerin hevesleri boşunadır. Türk Milleti barış içinde yaşamanın değerini, ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin birliğini korumanın hayati önemini çok iyi bilmektedir. Orman yangınları ile sarsıldığımız bu günlerde hiçbir bölücü kişi, kuruluş ve örgütün etkinliğine Alevi yurttaşımız katılmayacak ve itibar etmeyeceklerdir. Vatan Partisi İl Örgütü olarak bizler Sayın Nevşehir Valimizin,  Sayın Hacıbektaş Kaymakamının bölücü etkinliğe izin vermemelerini ve Belediye Başkanının da baskılara karşı durmasını bekliyor, Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi saygı ile anıyoruz.”