Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Atalay’ın açıklaması şu şekilde; “Bilindiği gibi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 8 Mart 1857 tarihinde, ABD’nin New York kentinde, bir dokuma fabrikasında çalışan 129 kadının,” daha insanca koşullarda yaşamak” amacıyla verdikleri hak arama mücadelesi ve direniş sırasında(tüketim üzerine temellenen ekonomik anlayışın kurbanı olup) çıkan yangında, yanarak yaşamlarını yitirmeleri üzerine dünya gündemine gelmiştir. Dünya Emekçi Kadınlar Günü 8 Mart, 2021 yılında, ne anlam ifade ediyor? 8 Mart bir anma-kutlama günü olmanın ötesinde, bizlere görevlerimizi hatırlatıyor, yeni sorumluluklar yüklüyor. Her 8 Mart’ta irademizi tazeliyor, güçleniyoruz. Bu evrensel gün bir ayrışma/kutuplaşma, kendi emeğine yabancılaşma, hediye al, çiçek ver günü değil toplumsal mücadele içinde birleşme, Üretim Devrimi Atılımını başlatma ve Vatan Savaşı sürecinde bütünleşme günüdür.

Bizim ülkemizde bu toprakların kadınlarının tarih sahnesindeki onurlu yerlerini alalı yıllar olmuştur. Milli mücadeleye omuz veren Nene Hatunlar, Fatma Seher Hanımlar, Şerife Bacılar, Gördesli Fatmalar ve daha nicelerinin aziz hatıraları bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Biz Türk kadınları Cumhuriyet Değerleri ile donanımlıyız, bu değerlerle eğitildik. Bir yandan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamını kavrayıp - yaşarken, öte yandan Cumhuriyet Devrim Yasalarının kadınlara kazandırdığı haklarımızın da farkında ve bilincindeyiz. Bu haklarla biz dünyayı var edeniz, fabrikada –tarlada üreticiyiz, Mühendisiz, sınıflarda Öğretmeniz, hastanede Hekimiz-Hemşireyiz, mahkemede Hakimiz - Avukatız, İş Kadınıyız ve insanoğlunu geleceğe taşıyan ANNEYİZ. Yalnız değiliz.

Ülkemizde kadınların sorunları var mı? elbette var. Ekonomik sorunlar, geçim sıkıntısı, istihdam işsizlik sorunu en başta geliyor. Yeterince nitelikli eğitime ulaşamama. Kadınlarımıza yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet, Kadın Cinayetleri. Bazı televizyon kanallarında (çoğu da gene kadınlar tarafından yönetilen) kadınlarımızı aşağılayıcı, suçlayıcı, değersizleştiren, zavallı durumuna düşürücü ve reyting malzemesi yapan kuşak programları. Tarikatların, Terör örgütlerinin pençesinde sıkışan kadınlarımızın durumları vb önemli sorunlar.

Çıkış yolumuzu gene kendimiz bulacağız, çözümleri kendimiz üreteceğiz. Parolamız, yönünü AVRASYA’ya çevirmiş olan BİRLEŞEN ve ÜRETEN TÜRKİYE.

Gücümüz:  Büyük Türk milletinin başı dik kadınlarıyız ve Mustafa Kemal ATATÜRK ün önderliğinde kadın – erkek birlikte kurduğumuz Cumhuriyet’ten aldığımız güçtür.

İrademiz:  Korkma Sönmez diye başlayan Ulusal Marşımızın iradesi,

Kararlılığımız:  Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma kararlılığı.

Ruhumuz:  Kurtuluş Savaşı’mıza omuz veren kahraman kadınlarımızın ruhu,

Cesaretimiz: Çocukları HDP tarafından kaçırılıp PKK terör örgütüne teslim edilen Annelerin, çocuklarını geri alabilmek için Diyarbakır HDP binası önünde gösterdiği direnme cesaretidir.

Bu 8 Mart 2021 gününün, kadın mücadele bayrağımızı daha da yükselteceğimiz, aydınlık yarınlarımıza üreterek ulaşacağımız kararlılığının günü olması dileğimizle, Diyarbakır’da direnen annelerimize selam olsun. Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü.”