Atalay yayımladığı mesajda; “30 Ağustos Zafer Bayramımızın (Başkomutan Meydan Savaşı) 99.yıl dönümüdür,  hepimize kutlu olsun. 15 Mayıs 1919 tarihinde, İngilizlerin de cesaretlendirmesi ile İzmir’i işgal eden Yunanlılar, Anadolu’da 3,5 yıl boyunca yaptıkları inanılmaz işgal, yağma ve zulümlerden sonra, 30 Ağustos Başkomutan Meydan Savaşında tam bir hezimete uğramış ve zaferimizin ardından, 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir’de denize dökülerek “geldikleri gibi gitmişlerdir”. 26 Ağustos gece sabaha karşı, topların hücum marşı çalması ile başlayan ve üzerine destanlar yazılan Büyük Savaş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsılmaz kılan en büyük zaferimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün zekâ, bilgi, stratejik kavrayış, vatan ve bağımsızlık sevdası ile yönetilen, kahraman Türk Askerinin canı ve kanı pahasına kazanılan zafer, Türk Milleti’nin de en büyük gururudur.30 Ağustos Zaferi, dünyadaki birçok mazlum ve ezilen ülkeye,  bağımsızlık yolunda örnek olmuş ve baş kaldırma cesareti vermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, 5 Ağustos 1921 tarihinde Başkomutan oluşunun ardından,7-8 Ağustos 1921 günü,  bir “Ulusal Yükümlülükler”( Tekâlif-i Milliye) genelgesi yayınlayarak, Kurtuluş Savaşımızın yalnız ordularımızla değil, tüm ulusun bütün maddi varlık ve manevi güçlerinin birleştirilmesi ile kazanılabileceğini duyurmuş ve dayanışma çağrısı yapmıştır. Bu çağrı milletimizde büyük bir karşılık bulmuş ve zafer, asker- sivil, kadın- erkek, genç yaşlı tüm ulusun zaferi olmuştur.

Tarihten hiç ders almayan başta ABD olmak üzere emperyalistler, bugün de bizden epey uzakta olan başka ülkelerin, vatan savunması ve bağımsızlık için verdikleri savaşlarla hak ettikleri dersleri almakta ve işgal ettikleri ülkelerden (bütün dünyanın gözü önünde) geldikleri gibi kaçarak geri gitmektedirler.

Yaşasın 30 Ağustos Zafer Bayramımız ve bütün Milletimize kutlu olsun.” dedi.