Avanos İlçe Başkanlığına üye isimlerin, adaylardan Ahmet Divan, İsmail Kozan ve M. Seyhan Duru için oy kullandığı eğilim yoklamasında sandıktan büyük farkla Ahmet Divan ismi çıktı.

Demokratik bir biçimde gerçekleştirilen seçimde adaylardan Ahmet Divan 186, İsmail Kozan 97 ve M. Seyhan Duru ise 47 oy aldı.
 
İlçe Başkanlığına kurulan sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00`ye kadar devam etti. Oy verme işlemi sırasında 3 aday adayı yanında 24 Kasımda yapılacak aday belirleme seçiminde yer alacak diğer aday adayı İsmet İnce ve İlçe Başkanı Alper İbaş da Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte hazır bulundu.

CHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Serkan Sağlamer de yapılan eğilim yoklamasını takip etti. CHP Avanos İlçe Teşkilatı Belediye Başkan adayını belirleyebilmek için 24 Kasım 2014 tarihinde bir kez daha sandığa gidecek.

Aday adaylarından İsmet İnce ile yapılan eğilim yoklamasında sandıktan çıkan isim olan Ahmet Divan arasında gerçekleştirilecek olan ve Avanos`ta bulunan tüm seçmenlerin (partili - partisiz) oy kullanacağı yoklama sonucunda sandıktan çıkacak isim CHP`nin Avanos Belediye Başkan adayı olacak.
Kaynak:avanosgazetesi.com