Aday adaylığı ile ilgili açıklama yapan Avlanmaz, “Önce Gezi olaylarıyla sonra 15 Temmuzla çok aşırı boyutlara ulaşan işgal hareketi oldu. Dünya üzerimize üzerimize geliyor, sürekli saldırıyorlar. Türkiye´nin güçlenmesinde, müreffeh bir ülke olmasında ya da bulunduğu coğrafyada lider konumuna gelmesinde rahatsız olan birileri var. Bu adamlar ısrarla saldırıyorlar ve saldıracaklar da. Bunlara karşı göğüs germek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyi yalnız bırakmamak adına, biraz yalnız bırakıldığı düşüncesindeyim. Cumhurbaşkanımıza destek olmamız gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Avlanmaz, “Bu memleketin yerlisi, içinden çıkmış, problemlerini bilen, bu sorunlara çözüm üretecek esnaf, tüccar, iş adamı bugüne kadar çıkmadı diye hep şikayet ediliyordu. Geçtiğimiz yıllardaki politik profillere baktığımız zaman iş adamı kimliği ile ortay çıkan, bu dertleri bilen vekilimiz yok. Bu açıdan biraz ön plana çıkmamız gerekti” diye konuştu.

Nevşehir´in kavgalardan kaybettiğini söyleyen Avlanmaz, “Nevşehir siyasetinde kısır çekişmelerle, fuzuli kavgalarla, gereksiz zıtlaşmalarla bir yere varılamaz. Memleketin menfaati için çabalamak başka bir şey, kavga etmek başka bir şey. Bunu ayırt etmek lazım” ifadelerini kullandı.

“Yukarı ikna etti”

20 yıldır siyasetten uzak durmaya çalıştığını, bu dönem ikna edildiğini vurgulayan Avlanmaz, “Bu memlekete çeşitli eserler kazandırdık. Biraz da devletimize, milletimize, ülkemize olan borcumuzu ödemek için milletvekilliği gibi bir yöntemle mücadele etmek, biraz da orada hizmet etmek gerektiği hususunda beni hem Nevşehir´deki çevrem hem de yukarı ikna etti” şeklinde konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü

Özgeçmiş 

 

01.10.1961 Nevşehir Merkez doğumluyum.

 

İlk (Cumhuriyet İlkokulu-1973) orta ve lise (Nevşehir İmam Hatip Lisesi-1980) eğitimimi Nevşehir´de yaptım.

 

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü olarak başladığım yüksek eğitimimi okulumun fakülteye dönüştürülmesi üzerine Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamlayarak 1984´de mezun oldum.Bu arada da özel Hocalardan dersler aldım.

 

Askerliğimi 1985-1986  döneminde yaptım.

 

Evli ve iki çocuk babasıyım.

 

İyi derecede Arapça, Osmanlıca ve orta seviyede İngilizce bilmekteyim.

 

Ticari araç alım-satımı, inşaat-emlak, gayr-ı menkul yatırımı ve çeşitli hizmet sektörü işletmeciliği gibi alanlarda iş hayatına atıldım.Halen de aile şirket ve işletmelerinin yönetiminde aktif olarak çalışmaktayım.

 

1978-1979 da  Milli Türk Talebe Birliği Nevşehir Şubesinde başladığım Sivil Toplum Örgütlerindeki faaliyetlerim ve yöneticiliklerim  aynı çizgideki pek çok vakıf dernek ve teşkilatlarda devam etmektedir.El´an İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanlığı, Nevşehir Hayırlı Hizmetler Vakfı İkinci Başkanlığı, Nevşehir Üniversitesi Vakfı Mütevelli heyeti ve Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü ile İmam-Hatip Okulları platformu üyeliği görevlerim devam etmektedir.

 

Nevşehir´imize hayır hizmetleri olarak pek çok esere imza attık.  ( 5 adet cami :H.Halit Avlanmaz Camii, H.Makbule Avlanmaz Camii, H.Fevzi Avlanmaz Camii, H.Mehmet Avlanmaz Camii ve Nevşehir Üniversitesi Camii)                                             

 

   ( 4 adet Okul: Nevşehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Mehmet Avlanmaz İmam-Hatip Ortaokulu, Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu, Pembe Avlanmaz Kur´an ilimleri Merkezi)

 

  (Makbule Hanım Sağlık Ocağı)

 

  ( Çeşme, sınıf ve Hastane Odası tefrişleri vs …)

 

  (Yükseköğretim Kız Yurdu ve Nevşehir Ünv.İlahiyat Fakültesi Ekbinası projelerimiz de hazırlık aşamasındadır.)

 

Geleneksel Türk-İslam sanatları alanında özel olarak ihtisasım var ve Hat eserleri Koleksiyoneriyim.