Konuya dair edinilen bilgilere göre Karayolu trafik ve yol güvenliği il temsilciliklerinin açılması, görev ve çalışma yönergesi hakkında açıklamalar yapıldı.

?Dernekler Kanununun 2/i maddesi ve tüzüğümüzün 8/7 maddesine dayanılarak yönetim kurulunun 15.01.2013 tarih ve 55 nolu kararı ile kabul edilmiştir. Her ildeki temsilci sayısı 3 kişiden oluşur. Bir temsilci başkan ve 2 temsilci başkan yardımcısı şeklinde görev yaparlar.

Temsilcilerin en az bir tanesinin MEB?dan trafik öğretmenliği veya direksiyon öğretmenliği olması ve diğerlerinin de trafik ve yol güvenliği konularında en az lise mezunu ve duyarlı olması ve Birinci temsilcinin 4 yıllık Fakülte mezunu olması şarttır.

Temsilcilerden bir tanesinin tercihen bayan olmasına önem verilir. Noterden tasdiksiz bir karar defteri alarak her ay kendi illerinde bulunan yapacakları işlemleri ve diğer hususları sırası ile karara yazarak altını imzalarlar.

Temsilcilerin JPG ortamında birer resmi www.trafik.org.tr web sitesine ismi, cep telefonu ve e-posta iletişim postası altına yazılır. Temsilciler tüm iletişimlerini e-posta ile yapmak zorundadırlar.

Temsilcilik başvuru belgeleri ve kararları Genel merkezce alınarak Genel Merkezin bulunduğu Ankara Valiliğine, Temsilciliğin bulunduğu Valilik Dernekler Müdürlüğüne, İl Emniyet Müdürlüklerine ve Üniversite Rektörlüğüne gönderilir ve kendilerine resmi yazı ile de tebliği edilir.

Temsilciler; Vali, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, Üniversite Rektörü, Şoförler odası, TV ve Gazeteleri ve ilgili diğerlerini sırası ile heyetçe ziyaret edip kendilerini tanıtmak zorundadırlar. Temsilcilerimiz İl Trafik komisyonlarına, İl insan hakları komisyonlarına başvurarak illerinin yönetiminde söz sahibi olurlar.

Temsilcilerimiz Tüm siyasi partilere eşit mesafede durarak herhangi bir partinin yanında veya karşısında olmaz. Çalışmalarında objektif, tarafsız ve kamu yararı esastır. Temsilcilerimiz İllerin de bulunan radyo ve tv lerde ayda bir program yapmak veya yerel TV lerde konuşmak ve toplumu trafik ve yol güvenliği alanında bilgilendirmek zorundadırlar.

Ayrıca yazılı demeç vererek trafik ve yol güvenliği alanında bilgi ve görüşlerinizi kamuoyuna aktarırlar. Yerel veya ulusal kanalarda çıkan haber ve yazılardan genel merkezi haberdar ederler ve mutlakla GOOGLE arama motorlarında TEMSİLCİLİĞİN ve isimlerinin çıkmasına önem verilmesi gerekmektedir.

TV konuşmalarında şehrin trafik ve yol güvenliği bilgi ve istatistiklerini kullanmaları, topluma yol göstermeleri, devletin kurumları arasında veya uygulamasında eksiklik veya yanlışlıklar var ise bunu kırıcı, hakaret edici bir lisan ile değil, yapıcı yönde ve eleştiri sınırları içerisinde yapılması gerekmektedir.

TV ve radyo konuşmaları, panel, konferans veya açık oturumlar olduğunda konu bazında çok iyi hazırlanılması, eksik bilgi var ise önceden Genel merkeze bildirerek bilgi iletişiminde bulunması zorunludur. Temsilcilik kendi ilinde DSÖ, AB, İçişleri Bakanlığı, Valilik gibi kuruluşlarla tek başına veya diğer kuruluşlarla proje yapabilir veya yapılan projeye ortak olabilir.

TEMSİLCİLİK tüm yazışmalarını muntazam bir dosyada saklamak zorundadır. Derneğe trafik ve yol güvenliği alanında duyarlı ve e-posta kullanan serbest çalışan mühendisler, hukukçular, doktorlar, eğitimciler ve kamuda çalışanlar, fahri trafik müfettişleri dahil üye yapılması ve böylece her ilde kaliteli, eğitimli ekibin oluşmasının sağlanılması gerekmektedir.

Temsilci ve yardımcılarının mutlaka ekli logoyu kullanarak kartvizit bastırarak konuya önem vermeleri, yazışmalarda Derneğin adı ve logosu bulunan antetli kağıt kullanmaları, karvizitlerin de Üstte Derneğin tam ismi, kendi ad ve soyadları, ünvanları, en alta kendilerinin e-posta ve cep telefonlarını yazmalarını, ayrıca www.trafik.org.tr web sitesini belirtmeleri önemlidir.

Yukarıda sayılan hususların yapılamasına önem vermeyenler, Temsilciliği şahsı için kötüye kullananlar, trafik ve yol güvenliğinde asli kusurları yapanlar, çalışmalarında siyaset veya ideolojik davrananlar,

ahlaken çevresinde kötü şöhret sahibi olanlar veya daha sonra sabıkası olanlar, eksik belgelerini 15 gün içerisinde tamamlamayanların TEMSİLCİLİK BELGELERİ yönetim kurulu kararı ile iptal edilir ve ilgili yerlere yazılı bildirimlerde bulunulur.

Genel merkez böyle hallerde Tüzüğünün 8.maddesi (7) fıkrası gereğince TEMSİLCİYİ değiştirmeye veya TEMSİLCİLİĞİ kapatmaya tek taraflı yetkilidir.? Haber: Erdal Kesici