Nevşehir Belediyesi’nin çalışmaları, yeni bir çevre yolu yapılacağı söylemleri, eski öğretmenevinin durumu ve Bayramhacılı Barajı üzerine kurulması planlanan güneş enerjisi panelleri hususlarında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay'ın açıklamalarından bölümler şu şekilde; 

NEVŞEHİR BELEDİYESİ GARİP İŞLER YAPIYOR

Mahallelerde eğlenceler düzenliyor, ücretsiz mısır ve gazoz dağıtıyor, şehrimizin ana caddesi orta bölmesi her sene sökülüp yeniden yapılıyor. Bununla ne amaçlandığı anlaşılamamaktadır. Nevşehir’in sorunu, ana caddenin orta bölmesinin ne olacağı ve nasıl bölüneceği değildir. Sorunlarımızın başında oto park sorunu gelmektedir. AK Partili Belediye 20-30 yıldır tek bir oto parkı yapamamıştır. Nevşehir 128 bin araçla, araç yoğunluğu en yüksek illerimizin başında yer almasına rağmen oto parkı yok denilecek kadar azdır. Buna rağmen iki şeritli caddelerimizin de ilk şeritleri park yeri olarak kullanılmakta ve çok yüksek park parası alınmaktadır. Esasen iki şeritli caddelerin bir şeridinin park yeri olarak kullanılması doğru olmadığı ve tek sıra araç kuyrukları oluşmasına yol açtığı gibi alınan park ücretleri de çok fahiştir.

ÇEVRE YOLU YAPILACAĞI AÇIKLAMALARI DOĞRU DEĞİLDİR

Şu anki çevre yolumuzun yoğunluğu çok artmış ve ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir. Hükümetin tasarruf tedbirleri ilan ettiği günlerde yeni çevre yolu yapılacağına dair açıklamalar inandırıcı değildir. 20 yıldır çevre yolu yapamayan AK Parti iktidarının giderayak bu açıklaması da bir aldatmadır; Yeni çevre yolu İYİ Parti iktidarı ile gerçekleşecektir. İktidar gerçekten iş yapmak istiyorsa yapamayacağı yeni çevre yolu yerine Nevşehir-Aksaray yolunun dolayısıyla organize sanayilerimizin yolunun 20 yıldır yapılmayan sıcak asfaltını yapsın ve organize sanayimize doğal gaz getirme sözlerini gerçekleştirsin. Organize Sanayi çalışanları için belli saatlerde şehir içi otobüs tahsis edilmesi önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.

ESKİ ÖĞRETMENEVİ LOKAL OLARAK KALMALI

Yeni öğretmen evimizin Nevşehir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Ancak yeni öğretmen evi şehir dışında olması sebebiyle daha çok bir otel olarak kullanılacağı anlaşılmakla, eski öğretmen evimizin öğretmenler lokali olarak kalması ve özellikle emekli öğretmenlerimizin bu imkândan mahrum bırakılmaması gerekmektedir. Eski öğretmen evinin Vilayetler Birliği’ne tahsisi doğru değildir, Türkiye genelinde uygulandığı gibi Bakım ve onarımının özel idare tarafından yapılarak az bir kira bedeli karşılığında ve şirketine tahsisi ayrıca sorunludur. Vilayetler Birliğine tahsisi halinde İYİ parti iktidarında tekrar alınacak ve Öğretmenler Lokali haline dönüştürülecektir.

BAYRAMHACILI BARAJININ ÜZERİNE GÜNEŞ PANELLERİ KURULMASI DOĞRU DEĞİLDİR

Büyük bölümü Nevşehir ilimiz sınırları içinde olmakla beraber Kayseri’ye bağlı Bayramhacılı köyüne de sınırı olması sebebiyle Bayram Hacılı Barajı olarak adlandırılan barajda halen MGS adlı bir firma HES adıyla bilinen suyun kuvvetinden enerji üretimi faaliyetini sürdürmektedir. Bununla yetinmeyen firma baraj suyunun üzerine yüzer güneş panelleri yerleştirmek suretiyle ilave güneş enerjisi elde etmek istemekte ve bu amaçla ÇED raporu almaya çalışmaktadır. Baraj suyunun üzerine güneş panelleri yerleştirilmesi suyun kimyasını bozacak ve ısınmasına sebep olabilecektir. Halen baraja sınırı olan köylülerin çevrede lokanta ve kafe işletmeleri bulunmaktadır. 20-30 ortağı olan Su Ürünleri Kooperatifi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılmış uzun süreli sözleşmeleri vardır ve süresi devam etmektedir. Bu kooperatif üyeleri barajdan balık tutarak ve çevre illere satarak geçimlerini sağlamaktadırlar. Suyun üzerine yerleştirilecek güneş panelleri balıkları da yok edebilecektir. Ayrıca çevre tarımına da katkısı olan suyun kimyasının değişmesi tarım sektörüne,  çevrenin eko sitemine zarar verecek ve turizm amaçlı motor ve tekne turlarını da yok edecektir. Kısaca bölgenin doğal yapısını değiştirecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Bu şirkete ÇED raporu verilmesi doğru değildir, bölge halkına haksızlıktır. İYİ Parti iktidarında baraj suyunun üzerine yerleştirilecek güneş paneli uygulamasına müsaade edilmeyecektir. Bölgede tarıma elverişsiz binlerce hektar güneş paneli kurulacak saha vardır, oralarda kurulmalıdır.