İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, sosyal medya üzerinden katıldığı canlı yayın programında Nevşehir ve Türkiye’ye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Ay, tarımdan, işsizliğe kadar birçok noktada düşüncelerini dile getirdi.

“Temel sorunumuz geçim sıkıntısı!”

Nevşehir halkının en önemli sorununun geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan İl Başkanı Ay, “İşsizlik ve tarımsal üretimin tamamen girdilerinin fiyatlarının artması fakat ürün fiyatlarının düşmesi bunlar hep halkımızın sıkıntı çektiği durumlardır. Halkımız bizi desteklerse sorunların üstüne düşündüğümüz çözüm önerilerini ve onları uygulamaya geçirmeyi çok istiyoruz” dedi.

“Bütün dünya ile barışık bir politika izleyeceğiz”

Türkiye’nin hoşgörü ve sevgi diline ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Ay, “Ben özellikle bunu vurguluyorum. Vatandaşları birbirine kutuplaştırmaktan vazgeçeceğiz. El birliği ile bütün toplumu kucaklayacağız. Türkiye’nin kaynaklarının ülkeye fazlasıyla yeteceğini düşünüyoruz. Bu kaynakları verimli bir şekilde kullanacağız. Tarım girdilerini ucuzlatmak, teşvik etmek suretiyle tarımı destekleyeceğimizi, Türkiye’nin gelirlerini artıracağımızı ve sanayi üretimiyle istihdamı sağlayacağımızı işsizliği önleyeceğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de bağımsız adalet sistemini sağlayacağız”

İsrafı ve işsizliği önledikten sonra Türkiye’de refahın artacağını dile getiren Ay, “Eğitimi çok kaliteli hale getireceğiz. Türkiye’de yeniden bağımsız adalet sistemini sağlayacağımızı bununda Türkiye’de yatırımların getirilmesine yol açacağını ifade ediyoruz. Üretimi artıracağız, üretim artınca istihdam da artacaktır. Savurganlığa son vereceğimizi söylüyoruz. Bütün dünyayla barışık bir politika izleyeceğimizi ve Türkiye’nin menfaatlerini ön plana alan herkesle iyi ilişkiler geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.