Başkan Çekiç: “Sosyal belediyecilik alanında seçim sürecinde söylediğimiz ne varsa hayata bir bir geçiriyoruz. 65 yaş ve üzeri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için başlattığımız ücretsiz ulaşım fişlerimiz göreve geldiğimiz ilk hafta içinde hayata geçerken, yine aynı günlerde yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlılarımızın her an yanlarında olacağımız Yanınızdayız sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirdik. Yeraltı şehrimizin çevresinde temizlik ve düzenleme çalışmalarını başlattık. Daha detaylı ve kapsamlı temizlik düzenlemeleri için ise programlama ve gerekli kurumlarla görüşmeler gerçekleştiriliyor. Kuru kaymak tanıtım ve pazarlama için pazar arayışı çalışmalarına başlandı. Gaziantep mutfağından başlanan projede oteller, kafeler dâhil birçok alternatif değerlendirilecektir. Hedefimiz ayda 2000 kuru kaymağın satışının sağlanması olacaktır. Ayrıca Kaymak Festivali için ise çalışmalara başlandı” dedi.

Belediye yönetiminde tüm belde halkının söz sahibi olacağını hatırlatan Başkan Çekiç, Kent Konseyi kapsamında kadın, gençlik ve çocuk meclisi kurulacağını ifade ederek, çalışmaların en kısa sürede tamamlanıp Kent Konseyi’nin çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Başkan Çekiç belediyenin mali kaynaklarıyla ilgili bilgiler de verdi. Başkan Çekiç: “Her daim söylediğim “biz bir dahaki dönemi değil çocuklarımızın bu beldenin geleceğini düşünüyoruz” cümlesini hatırlatmak isterim. Bu işin özünde şu var; belediyemizden alacağı olan vatandaşımıza borcumuzu ödemek zorundayız. Dolayısıyla belediyeye borcu olan kardeşlerimizde lütfen belediyeye gelsinler. Hem biz borcumuzu ödeyelim hem alacağımızı tahsil edelim. Her bir vatandaşımızdan tek tek rica ediyorum, belediye sizlerindir. Belediye sizlerin bizlere emanetidir. Biz elimizden gelenin fazlası ile emanetinize sahip çıkmaya gayret edeceğiz lakin sizlerden her daim olduğu gibi bu konuda da bizlere yardımcı olmanızı bekliyorum” dedi.