Çömçe açıklamasında ?Genel Sekreterliğimize bağlı Nevşehir Devlet Hastanesinin 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi Hizmetlerinin durdurulduğu, bu üniteye hasta kabul edilmediği, 3. Basamak Yoğun Bakım hastalarının il dışına sevk edileceği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Şöyle ki; Yoğun bakım üniteleri için bir önceki yıl verilmiş olan tescillerin ilgili mevzuat gereği her yılın başında yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız 2015 yılı itibariyle, 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitelerinde verilen sağlık hizmetinin kalitesini, verimliliğini artırmak amaçlı olarak, tescile esas mevcut kriterlere ek olarak yeni kriterler getirmiştir.

Genel Sekreterliğimiz, 3. Basamak Yoğun Bakım Sağlık Hizmeti verilmesini etkileyecek olan yeni tıbbi kriterleri ve görevlendirmeleri hızla yerine getirmiş ve bu süre zarfında hiçbir 3. Basamak Yoğun Bakım hastamız, kendisine verilmesi gereken sağlık hizmetinden dolayı mağdur edilmemiştir.

Sonuç olarak; Nevşehir Devlet Hastanesinde bulunan 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitemiz %100 doluluk oranı ile kesintisiz hizmet vermeye devam etmekte olup, 3. Basamak Yoğun Bakım tescili nedeniyle hiçbir hastamız il dışına sevk edilmemiştir.

Tescilin düşürülmesinden etkilenen kısım; 3. Basamak Yoğun Bakımda verilen sağlık hizmeti ile ilgili olmayıp, verilen sağlık hizmetinin faturalandırılmasında etkili olmaktadır.

Bu sorun da en kısa süre içinde çözümlenerek 3. Basamak Yoğun Bakım Tescili yenilecektir? dedi. Haber: Ali Çamur