CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Gülmez, burada yaptığı konuşmada CHP'nin, Türkiye'nin bağımsızlığına, cumhuriyete, demokrasiye kavuşmasında öncülük yaptığını belirtti.

Gülmez, altı okun değerlerini sıralayarak şöyle konuştu; “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.” diyen büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşları 98. yılınız kutlu olsun.

Biz egemenliğin kaynağını ulusta bulduğumuz için cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik, kölenin yerini yurttaşın almasıdır. Yurttaşların dini, dili, ırkı ya da etnik kökeni değil bilinç ve ülkü bağıyla bağlandığı esaslar önemlidir. O siyasal bilinç ve esas bizim için Atatürk’ün altı okunda bulunmaktadır.

Milliyetçilik anlayışımız ırk ya da köken tanımadığı gibi ekonomi ve siyasal imtiyaz da tanımaz. Eşitliği esas alır. Yurttaş olmanın yurtseverliğimizin nişanesidir.

Kimsesizliklerin kimsesi olan Halkçılık düşüncesi eşlik eder fikrimize. Biz, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” diyenleriz.

Devletçilik özel yarar ile toplum yararının dengesi için en önemli ve vazgeçilmez kamusal güvencemizdir. Kendi özel faydasını toplum faydasının üstünde tutan büyük çıkar grupları dini siyasallaştırarak, istismar etmektedir. Sosyal devlet anlayışımızın adıdır Devletçilik. Dayanışmanın, komşusu açken tok yatamamanın, çocukların yatağa aç girmeyeceği bir ülkenin hayalidir.

Laiklik ulusal bütünlüğümüzün teminatıdır. Ne din siyasallaştırılmalı ne de siyaset dinselleştirilmelidir.  Ulusal bütünlüğümüz önünde en büyük tehditlerden biri siyaset alanındakilerin bugünkü gibi dini istismar etmesidir.

Bizler devrimciyiz. Devrimcilik, Cumhuriyet düşmanı saltanat düşkünlerinin, ırkçılığın, kavmiyetçiliğin, ekonomik ve siyasal imtiyaz bağımlısı çıkar çevrelerinin, üretmeden zenginleşmek isteyen grupların, din istismarcılarının ve gericiliğin bu topraklardaki panzehridir.

İşte bu ülke ve değerlerimizin tarihsel ve felsefi birikimimizin güvencesi olan partimiz, ne mutlu ki bugün 98 yaşındaki koca çınarımız yukarıda altı okun değerleriyle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde iktidara yürüyor.”