Geçtiğimiz günlerde CHP´den istifasını açıklayan Dr. Süleyman Kurt, CHP İl Başkanının kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi.

Kendisinin CHP´den istifasını bir temizlik olarak gördüğünü söyleyen İl Başkanı Gülmez´i istifa etmeye çağıran Kurt, “Aile yapısı ve yaşam felsefesi olarak Cumhuriyete  - Demokrasiye – Hukuka ve Atatürkçülüğe bağlı bir yapıya sahip olan ben Süleyman Kurt 2009 yılından bu yana içinde mücadele ettiğim CHP den istifa etmiş bulunmaktayım. Bunun temel sebebi olarak ta; son dokuz seçimi kaybetmiş bulunan kadronun ısrarla hala yönetimde olması ve çekilmek gibi bir niyetinin olmamasıdır. Kanımca başarısızlığın daim olduğu bir ortamda sorumlular her ne kadar iyi niyetli ve dürüst olsalar da bu başarısızlıklar karşısında görevi terk etmeyi bir erdem saymaları gerekmektedir. Yeni yüzlere yeni heyecanlara çalışmaları için ortam hazırlamak boyunlarının borcu olmalıdır. Maalesef CHP de bırakınız böyle bir erdemliliği göstermek bir yana yeni yüzler yeni heyecanlar filizlenmeden yok edilmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetimizin ilk ve en köklü siyasi partisi ve Atatürk´ümüzün kendi elleriyle kurduğu tam bağımsız Türkiye ülküsüyle yürümesi gereken bir parti olmalıdır. Mevcut durum böyle midir, bunu Nevşehir kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Mevcut iktidara bir alternatif olabileceğine, umutsuzluğa düşmüş tüm insanlarımızı kucaklayabileceğine yeni umutlar yeni heyecanlar aşılayabileceğine inandığım için bu yeni oluşumda görev almak amacıyla saygı duyduğum ve hep saygı duyacağım CHP den istifa ettim. Bugüne kadar bana inanan ve beni destekleyen tüm dostlarıma ve çevremdeki insanlara şunu ifade etmek isterim ki düşüncelerimde çizgimde hiçbir sapma yoktur. Atatürkçü, Cumhuriyete ve parlamenter sisteme inancı tam olan tam bağımsız Türkiye hedefinden asla sapmayacak, siyasi ve felsefi yapım asla değişmeyecektir. CHP de ve bunun dışında bulunan tüm yol arkadaşlarıma bugüne kadar ki desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. CHP´nin tüm ilçe başkanlarına ve ilçe teşkilatlarındaki tüm arkadaşlarıma saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.

Özel yaşantımda da siyasi yaşantımda da kimseye belden aşağı vurmadım. Bu bağlamda son dönemlerde İl Başkanı Sayın Kamil Gülmez in basında çıkan açıklamalarını esefle kınıyorum. Bu açıklamaların kendisinden beklenen ve kendisine yakışır açıklamalar olduğunu düşünüyorum. Benim istifamı bir temizlik olarak görüyorsa ve CHP de bir temizlik olması gerektiğini düşünüyorsa CHP´nin iyiliği için ivedilikle istifa etmesini naçizane tavsiye ediyorum. Bu açıklamaları Nevşehir Kamuoyunun son gelişmeleri daha sağlıklı değerlendirmesi için yapmış bulunuyorum. Takdir Nevşehir Kamuoyunundur” dedi.