CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın TBMM Genel Kurulunda, İl Özel İdare hakkındaki suçlamalarına ilişkin açıklamada bulunan İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, şu ifadelere yer verdi;

“İl Özel İdaresi bu dönemde muhalefet meclis üyeleri ve 153 köy muhtarımızın memnuniyet duyduğu bir çalışma sergilemektedir.

CHP Milletvekiline buradan çağrıda bulunuyorum.

Ortaya attığınız yalan ve iftirayı; bilgi, belge ve delille ispat edemezseniz; yalancı, müfteri, iftiracısınız.

Bizler, sizin gibi yalan siyaseti yapmıyoruz!

Sen de partin de liderin gibi yalan ve iftirayla kurumları ve kişileri çamur atarak itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Millet sizin bu tavrınızdan bıktı. Sizi mahşer-i vicdana ve milletimizin takdirine havale ediyoruz.

İl genelinde yaptığımız çalışmalar, kamuoyunda da takdirle karşılanmaktadır. Meclis Başkanı olarak, Genel Sekreter ve Meclis üyelerimizle birlikte köylerimize en az 400 defa köy ziyaretlerinde bulunup, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözme gayreti içerisinde bulunduk.

Göstermelik geldiğin Nevşehir’de kurum ve kuruluşları tebrik edip; Gazi TBMM kürsüsünde ise belgesiz, bilgisiz şov ile çirkin siyaset(!) yapıyorsun.

CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, yine kendini bilmeden el alemin ağzıyla bir konuşma yapmıştır. Bu konuşmayı esefle kınıyorum.”