Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Düşünce Kulübünce, İzmir’de şehit edilen Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına, Ey Türk Gençliği konulu konferans düzenlendi. Düşünce kulübü başkanı Gürsel Horat açılış konuşmasında “Fırat’ımızın uğruna şehit olduğu değerler sonsuza kadar yaşatılacaktır. Türk Gençliği olarak bu kutlu emanetin sahibi bizleriz” dedi.

MHP Ürgüp eski ilçe başkanı Alpaydın Eroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferans duygusal anlara sahne olurken katılımcıların üst düzey ilgisi dikkati çekti. Eroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı. “Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istiklal ve istikbalini, Türk Gençliğine emanet ederken, gençliğimiz üzerine oynanan oyunların son bulmayışını bu anlamda da değerlendirmek şarttır.

Bugün karşıt görüşler olarak sunulmak istenen, temelde bir kardeş kavgası çıkarılmak istenmektedir. Bu kahpe düşünce Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehit edilmesi ile bir kez daha kendini göstermiştir. Fırat İzmir’de Türk Bayrağı ve Atatürk sevgisi etrafında sağ sol denmeden tüm gençliği bir araya getirmiş birlik olmayı başarmış bir yiğidimizdir. Onun içindir ki hedef olmuştur. Konu karşıt görüş çatışması değil, çıkarılmak istenen bir kardeş kavgasının, bir iç savaşın çıkarılması düşüncesidir. Bölücü terör örgütü PKK İzmir’in merkezine kadar ulaşmış, yuvalanmış, kahpeliğini yapma imkânına kavuşmuştur.

Türk gençliği bu oyuna gelmeyecektir. Kuşatma büyüktür. Dolmabahçe’de on binlerin katili caninin 10 maddesi küstahça okunurken de gidiş burayadır. İmralı mutfağından KCK soslu, kanla beslenen kandil tepsisinden küstahça sunulan kahpelik, besleme şarlatanlarca meşruluk kazandırılma çabasındadırlar. Bölücü terör zaten yol kesip, kimlik sorup, mahkeme kurup, haraç toplayıp, çocuk kaçırıp, hendek kazıp, asker kolu gösteri yürüyüşleri yapıp, infaz edip, mecliste ahkâm kesip alçaklıkları ile gündemdedir. Yetmedi; ciyak, ciyak mazlum rolüne soyunup, vicdanları iğfal edercesine rezillikleri gözlerden kaçmamaktadır. And olsun ki! Bir bedel günü gelmektedir canhıraş, doludizgin.

And olsun ki! Ödenecek bu bedel; bölünen vatan, inen bayrak, susan ezan, olmayacak. Ancak ve ancak kahpeliğin kendi çukurunda kahredileceği gün olacaktır.” Büyük ilginin olduğu konferansa Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Nevşehir İl Başkanı Yahya Leblebici, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz, MHP Ortahisar Belde Başkanı Murat Tığlı, Ürgüp Belediye Başkanı adayı Fatih Kadir Yıldız, Ülkü Ocakları Ürgüp İlçe Başkanı Oytun Akyol katılanlar arasındaydı. Program öğrencilerin okuduğu şiirler ve görsel etkinlikler ve soru cevap bölümü ile sona erdi. Haber: Erdal KESİCİ