Kapadokya FM’de gazeteci Ali Çamur’un konuğu olan Ertaş, AK Parti’den bu seçimde ciddi bir kopmanın yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Ertaş, “Bir dip dalga, bir sıkışkanlık var. Bu sıkışkanlığın nedeni de ekonomik sorunlar ve insanları ötekileştirme. Bundan 15 gün önce Nevşehir'de ciddi bir kararsız oy vardı. Ancak bunlar bize karşı değil AK Partiye karşı kararsızlardı. Bize karşı kararsız olmaz. Karar veren bize gelir. Bunu açıkça ifade etmez. Çünkü baskı görür. Biz şimdi AK Partiden ciddi oranda bir kopma bekliyoruz” dedi.

Son günlerde Patates ve soğan gibi ürünlerde yaşanan aşırı fiyat artışını da değerlendiren İYİ Parti Nevşehir Milletvekili adayı Musa Ertaş, “Şimdi siyasi irade de söz sahibi olsam, Milletvekili olsam tarım il müdürüne derim ki bölgedeki üzümle ilgili raporun ne onu bir getir derim. Köylünün yanına gitmezse, köylünün üzümünün, patatesinin onun için ne olduğunu bilmezse. Seçildikten sonra bir daha onun yanına varmazsa nereden bilecek sıkıntıları. Devletin alt yapısı, sorunlarla ilgilenmesi gereken resmi kurumları var. Örneğin patatesle ilgili. Ambarda patates kalınca siyasiler ne diyor biz buna teşvik vereceğiz. Biz bunu satacağız. Planları olmayınca patates çöpe gidiyor işte. Şimdi Nevşehir’de patates 10 kuruş, Adana da patates 4.5- 5 TL. Bakanlıktan açıklama yapılıyor bu işe el koyacağız. Bir şey oldum mu ya FETÖ’den, ya da dış mihraklardan biliyorlar. Böyle bir siyasi mantığı kabul etmiyorum. Daha tohumluğu tarlaya attığın gün devreye gireceksin. Orada kaç ton patates alırsın onu bileceksin. 700 ton üreteceksin. Bunun iç pazarda 500 bin tonunu değerlendireceksen, 200 bin tonunu dış pazara aktaracaksın. İşte bunun çaresini, planını devlet yapmalı” dedi.