Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) düzenlenen "Türkiye'nin terörle mücadelesi" adlı konferans programına konuşmacı olarak katılan Ersoy, Türklerin Anadolu'ya ayak basmasının ardından haçlı seferlerinin başladığını, günümüzde ise aynı zihniyetin vekaleten tetikçiliği yapan terör unsurlarının Türkiye'yi zayıflatmak için çaba harcadığını belirtti.

Tüm terör örgütlerine karşı Türkiye'nin etkin şekilde mücadele yürüttüğünü dile getiren Ersoy, "Bugün Türkiye, bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, YPG, DEAŞ, DHKP-C gibi başkalarının vekaletini almış ne kadar unsur varsa hepsine karşı mücadele yapıyor. Ayakta duran, ayakta durmaya devam eden ve tüm mazlum coğrafyaların da gözlerinin üzerinde olduğu tek devlet Türkiye Cumhuriyeti. Bin yıldır, bu toprakları vatan tutmanın, özgür ve bağımsız bir devlet sahip olmanın bedelini ödüyoruz. Bu topraklara geldiğimizden beri, 1200'lü yıllarda başlayan haçlı seferleri zihniyeti bu topraklarda bizi rahat bırakmıyor, bırakacağa da benzemiyor." diye konuştu.

FETÖ Silahlı Terör Örgütü'ne karşı verilen mücadelenin uzun soluklu şekilde devam etmesi gerektiğini ifade eden Ersoy, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensuplarının devlet kademelerinden temizlenmesinin ardından terörle mücadelede önemli başarılar sağlandığını kaydetti.

Ersoy, şöyle konuştu:

"FETÖ ile mücadelenin etkili ve uzun soluklu şekilde devam etmesi lazım. Bunların din ve ibadetle ilişkisi olmadı. 15 Temmuz'da yaşadığımız tecrübelerle iç yüzlerini hepimizin görmüş olması lazım. 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye bir savaş ilan edildi. Birileri elindeki silah ve bombaları kullandı, birileri de onların başarılı olması için dua etti. Şükürler olsun biz bu savaşı kazandık, onlar kaybettiler. Savaşın mağduru olmaz. Şayet kazansalardı, hangimize hayat hakkı tanıyacaklardı. Meseleyi öyle değerlendirmemiz lazım. İnsanlık tarihinin en alçak, sinsi ve kalleş bir terör örgütüne karşı, 40 yıldır verdiğimiz emeklerle yetiştirdiğimiz insanlara karşı mücadele ediyoruz. Cezaevlerinde kalan FETÖ tutuklu hükümlü sayısı yaklaşık 30 bin kişidir. Yaklaşık, 500 bin kişiyle ilgili işlem yapılmış. Yaklaşık 86 bin kişi hakkında tutuklama ve gözaltı yapılmış. Kamu görevinden ihraç ettiklerimizin sayısı da 102 bindir. 15 Temmuz'dan sonra güvenlik güçlerimiz arasında sağladığımız akıl ve yürek birliği ile tüm terör örgütlerine karşı güçlü bir mücadeleyi etkin şekilde sürdürüyoruz. 15 Temmuz, devletimizin arınmasına, silah ve cephaneleri emanet ettiğimiz kardeşlerimizin sadece devlet ve millet için çalışıyor olmasını sağlamamıza vesile oldu."

"Terörle mücadele 7 gün 24 saat devam ediyor"

Ersoy, Türkiye'nin teröre karşı mücadelesinin barışın ve huzurun devam açısından öneli olduğunu vurguladı.

Güvenlik güçlerinin her türlü zorluğa rağmen mücadeleden vazgeçmediğini, teknolojinin imkanlarından da en süt seviyede faydalanıldığını belirtti.

Ersoy, "7 gün 27 saat operasyonsuz tek bir dakikamız yok. 4 metre karda da 40 derece sıcakta da operasyon yapıyoruz. Sahanın her tarafını onlara dar etmeye devam ediyoruz. Teknolojinin verdiği bütün imkanları, üstünlükleri kullanıyoruz. Onlar ise kalleşlikten başka bir şey yapamıyorlar. Bu mücadeleyi biz ne kadar kararlılıkla sürdürürsek bu topraklardaki barışın da o kadar kuvvetli olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Programa, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyen, öğrenci ve davetliler katıldı.