Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada konuya dair detaylara yer verildi.

Federasyon, müsabakaların eşleşme şeklini detaylarıyla açıkladı. Şampiyonaya Nevşehir de dâhil olmak üzere 74 ilden 136 takım katılıyor. Federasyon şampiyonun yapılacağı illeri, yapılacağı tarihleri ve hangi ilde yapılacak müsabakalara hangi illerin katılacağını açıkladı.

Federasyondan yapılana açıklamaya göre şampiyonanın detayları şöyle:

2013-2014 sezonu U-19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 74 ilden 136 takımın katılımı ile yapılacak. Birinci kademe müsabakaları tarafsız grup merkezlerinde 6?şar takımlı 20 grupta 7-10 Mayıs 2014 tarihlerinde, 4?er takımlı 4 grupta ise 7-9 Mayıs 2014 tarihlerinde olmak üzere 24 grup merkezinde oynanacak.

İkinci kademe müsabakaları, birinci kademe grup birincisi olan 24 takımın katılımıyla 6?şar takımlı 4 grupta oynanacak.

Final müsabakaları da ikinci kademe grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla eleme usulüyle oynanacak.

Birinci kademe müsabakalarına katılan her takıma federasyon 1 000 TL tutarında katkı payı verecek. Katkı payları, takımlar müsabakadan sonra dilekçelerini Futbol Federasyonu?na gönderdikten sonra kulüp adına açılmış olan banka hesaplarına gönderilecek.

Kulüpler katkı payı ücretlerini en geç 30 Eylül 2014 tarihine kadar alabilecekler. Bu tarihe kadar katkı payı dilekçelerini gönderip paralarını talep etmeyen kulüplere bu tarihten sonra ödeme yapılmayacak. Müsabakalara gelmeyen, müsabakaları tamamlamadan grup merkezinden ayrılan, sahte sporcu oynattığı tespit edilen ve müsabakalarda olay çıkartan takımlara katkı payı ödenmeyecektir.

6 takımlı grup merkezlerinde kura çekimi; 6 takımlı grup merkezlerinde takımlar 3?er takımlı 2 gruba ayrılacaktır. Öncelikle aynı ilden 2?şer takımla katılan takımların (A ve B) gruplarında ayrı ayrı yer almaları için kura çekimi yapılacak.

Daha sonra gruplara tek takımla katılan illerin takımlarının (A ve B) gruplarının hangisinde yer alacağının kura çeki yapıldıktan sonra müsabakalar, fikstüre göre tek devre lig ve puan usulüne göre oynanacaktır.

3 takımlı grupların müsabaka fikstürü; 3 takımlı grupta yer alan takımlar kura ile 1,2,3 numaraları çekecekler. 1. Gün 1-2, ikinci gün 3-1, 3. Gün 2-3 şeklinde oynanacak. Birinci müsabakanın berabere bitmesi halinde yukarıda yazılan fikstür aynen uygulanacak.

Birinci müsabaka berabere bitmez ise, ikinci müsabaka birinci müsabakanın mağlubu ile (BAY) kalan takım arasında oynanır. Üçüncü müsabaka, birinci müsabakanın galibi ile (BAY) kalan takım arasında oynanacak.

6 takımlı gruplarda grup birinciliği müsabakası; 6 takımlı gruplarda 3 gün süresince tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak müsabakalar sonunda (A ve B) gruplarında birinci olacak 2 takım ertesi gün eleme usulüne göre grup final müsabakası oynayarak grup birincisi belirlenecek.

Bu müsabakanın normal süresinin beraberlikle bitmesi halinde müsabaka 15?er dakikalık iki devre halinde uzatılacak olup uzatma süresinde de beraberlik bozulmazsa penaltı atışları ile grup birincisi belirlenecek.

5 takımlı grup merkezinde veya 6 takımlı grup merkezlerine bir takım katılmadığı takdirde kura çekimi; 5 takımlı grup merkezinde veya 6 takımlı grup merkezinde müsabakalara bir takım katılmadığı takdirde takımlar (A ve B) grubu olmak üzere 2 ve 3?er takımlı iki gruba ayrılır.

(Aynı ilden 2 takım varsa önce bu takımlar A ve B grubuna ayrılır.) 2 takımlı grupta yer alan takımlara eleme usulüne göre iki müsabaka yaptırılacak olup her iki müsabaka sonunda puan ve averaj eşitliği halinde ikinci maçın sonunda penaltı atışları ile kazanan takım belirlenecek.

Penaltı atışları müsabaka başında verilen, müsabaka isim listesinde bulunan ihraç cezası görmemiş ve oyundan alınmamış oyuncular tarafından atılır.

3 takımlı grupta yer alan takımlar 3?lü grupların müsabaka fikstürüne göre tek devre lig ve puan usulüne göre müsabakalarını oynayarak grup birincisi belirlenir.

5 takımlı gruplarda grup birinciliği müsabakaları; 5 takımlı gruplarda oynanan müsabakalar sonunda (A ve B) grubunda birinciliği elde edecek iki takım ertesi gün eleme usulüne göre grup final müsabakası oynayarak grup birincisi belirlenecek.

Bu müsabakanın normal süresinin beraberlikle bitmesi halinde müsabaka 15?er dakikalık iki devre halinde uzatılacak olup uzatma süresinde de beraberlik bozulmazsa penaltı atışları ile grup birincisi belirlenecek.

4 takımlı grupların müsabaka fikstürü; 4 takımlı grupta yer alan takımlar kura ile 1,2,3,4 numaraları çekerler. 1. Gün 1-4 ve 2-3, 2. Gün 4-2 ve 3-1, 3. Gün 1-2 ve 3-4 şeklinde oynanacak.

4 takımlı grup merkezinde bir takım katılmadığı takdirde, 3 takımlı grupların müsabaka fikstürü uygulanır. 4 takımlı grupta bir ilden iki takım varsa, 1. Gün müsabakalarını kendi aralarında oynayacakları şekilde kura çekerler.

U-19 Türkiye Birinciliği müsabakalarında 1995 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Profesyonel takımı olan kulüplerin yaşları uygunda olsa profesyonel futbolcuları U-19 müsabakalarında oynayamazlar.

Müsabakaların süresi 2x45=90 dakika. Uzatma süresi 2x15 dakika. U-19 kategorisinde yedek oyuncu sayısı 7, oyuncu değişikliği sayısı 3?tür. Türkiye Futbol Federasyonu 2013-2014 sezonu U-19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları grup merkezleri, tarihleri ve katılan iller şöyle:

İstanbul 7-9 Mayıs.
Katılan iller: İstanbul, İstanbul, İstanbul, İstanbul

Tekirdağ 7-10 Mayıs. Katılan iller: İstanbul, İstanbul, Kocaeli, Kocaeli, Kırklareli, Edirne

Çanakkale 7-10 Mayıs. Katılan iller: İstanbul, İstanbul, Bursa, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir

Sakarya 7-10 Mayıs. Katılan iller: İstanbul, İstanbul, Düzce, Bilecik, Tekirdağ, Yalova

Bolu 7-10 Mayıs. Katılan iller: İstanbul, İstanbul, Ankara, Ankara, Sakarya, Bartın

Balıkesir 7-10 Mayıs. Katılan iller: İstanbul, İstanbul, İzmir, İzmir, Çanakkale, Kütahya

Kütahya 7-10 Mayıs. Katılan iller: Kocaeli, Kocaeli, Bursa, Bursa, Yalova, Eskişehir

Manisa 7-10 Mayıs. Katılan iller: İzmir, İzmir, Balıkesir, Balıkesir, Denizli, Aydın

Uşak 7-10 Mayıs. Katılan iller: Manisa, Manisa, Aydın, Aydın, Muğla, Eskişehir

Aydın 7-10 Mayıs. Katılan iller: İzmir, Muğla, Manisa, Denizli, Burdur, Antalya

Eskişehir 7-10 Mayıs. Katılan iller: Konya, Konya, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta

Mersin 7-10 Mayıs. Katılan iller: Adana, Adana, Gaziantep, Karaman, Hatay, Nevşehir

Gaziantep 7-10 Mayıs. Katılan iller: Mersin, Mersin, Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş

Nevşehir 7-10 Mayıs. Katılan iller: Konya, Aksaray, Mersin, Antalya, Niğde, Kayseri

Kahramanmaraş 7-9 Mayıs. Katılan iller: Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa

Bingöl 7-9 Mayıs. Katılan iller: Şanlıurfa, Elazığ, Bitlis, Muş

Siirt 7-10 Mayıs. Katılan iller: Hakkâri, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Bingöl, Mardin

Kars 7-9 Mayıs. Katılan iller: Ağrı, Iğdır, Erzurum, Van

Sivas 7-10 Mayıs. Katılan iller: Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir

Kırıkkale 7-10 Mayıs. Katılan iller: Ankara, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Tokat, Çorum

Bartın 7-10 Mayıs. Katılan iller: Sakarya, Sakarya, Zonguldak, Samsun, Kastamonu, Bolu

Ordu 7-10 Mayıs. Katılan iller: Samsun, Samsun, Trabzon, Amasya, Sivas, Rize

Trabzon 7-10 Mayıs. Katılan iller: Rize, Erzincan, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Bayburt

Rize 7-10 Mayıs. Katılan iller: Trabzon, Trabzon, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars.