Kayakapı projesinin İnşaat Mühendisi Şükrü Yıldız, UNESCO?nun da destek verdiği projenin 10 yıl gibi bir sürede tamamlanacağını söyledi.

1969 yılında insanlar gittikten sonra çok fena bir yıkım olmuş diyen Yıldız, UNESCO?nun desteğiyle projeye daha önceden başlandığını ancak yarım kaldığını belirterek, 2010 yılında projenin yeniden başlandığını ve çalışmaların halen devam ettiğini belirtti.

Projeyi devraldıktan sonra ilk olarak yolları yaptıklarını kaydeden Yıldız, projeyi tersine çalıştırdık. Proje aynı zamanda işletmecisine de para kazandırıyor dedi.

Butik otel tipinde süitler yaptıklarını kaydeden Yıldız, spa, hamam, sauna, yemekhane yapılıyor.

29 tane süitimiz faaliyette dedi. 270 bin metrekare büyüklüğünde bir alanda projenin yürütüldüğünü vurgulayan Yıldız, projenin tamamlandığında 80 bin metrekare kapalı alan olacağını ifade ederek, müthiş bir potansiyeli var.

İnsanların gelip gezmeyi isteyecek diye konuştu. Proje tamamlandığında maksimum 500 yatak, 100 süit oda şeklinde olacağını öngördüklerini ifade eden Yıldız, ?Burada teleferiğine kadar turizme hitap edecek çalışmalar olacak. 4 tane camimiz var. Restorasyonları yapılacak.

Kiliselerin restorasyonları yapılacak. Çok güzel çeşmelerimiz var. Projenin en büyük konağı olan Davutağa konağını şuan yapıyoruz? dedi. Projenin tamamlanması için 5 yıllık bir plan düşünüldüğünü kaydeden Yıldız, şuanda 2,5 yıl olduğunu ancak bu kadar bir çalışma yapılabildiğini söyledi.

Yıldız, projenin omurgası 10 yıl sürer. Canlı bir yaşam merkezi olduğu için hiçbir zaman bitmez burası dedi. UNESCO destekli kültür turizmi projesi Kayakapı`da 5 farklı uygarlığa ait yapılar bulunuyor.

Proje tamamlandıktan sonra yapıların tamamı restore edilmiş olarak turizme kazandırılmış olacak.

Projenin tamamı için 30 milyon dolar harcama yapılması öngörülüyor. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ