Yerel seçimler öncesi il teşkilatlarının görüşlerinin alınması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gülmez, FETÖ’nün yerini diğer cemaat ve tarikatların aldığını iddia ederek, “Nevşehir’de ve İç Anadolu bölgesinde, siyasette egemen olan maalesef tarikatlar.” dedi.

Gülmez, cemaat ve tarikatların Atatürk karşıtı olduğunu savunarak şöyle konuştu: “İç Anadolu bölgesinde siyaset yapmak gerçekten çok zor. Ne Marmara bölgesine, ne Akdeniz bölgesine ne de diğer bölgelere benzer. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden 20 gün sonra Sayın Genel Başkanım dedim. FETÖ darbesiyle, Yeni Kapı ruhuyla FETÖ’cüleri temizleyelim. Ama bunların yerini kim dolduracak. Atatürkçü, ilerici devrimci kadrolar mı dolduracak, yoksa tekrar başka tarikatçılar mı dolduracak? dedim. Bu nedende biz CHP’lilere çok büyük görev düşmektedir. Eğer FETÖ’cülerin yerini Menzilciler, Süleymancılar veya İsmailağa Cemati doldurursa gerçekten Türkiye’nin geleceği çok karanlık dedim. Ben bu tespiti darbeden 25 gün sonra koydum. Maalesef benim dediğim iki yıl sonra gerçekleşti. Ben Nevşehir’de de görüyorum, İç Anadolu bölgesinde de görüyorum. Siyasete egemen olan maalesef tarikatlar. Tarikatların amacını biliyorsunuz. Hiçbir tarikat ben sosyal yardımcıyım, fakir fukaraya yardım ediyorum diye kurulmuyor. Her tarikatın tek amacı var, Atatürk ilke ve inkılaplarını ortadan kaldırmak, cumhuriyetimizin yerine şeriat düzenini getirmek. Bu nedenle omuz omuza, birlikte, yılmadan ve cesurca mücadele etmeliyiz. Çünkü bizim geleceğimiz var, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği var.

Sarıaslan: “Hedefimiz ülkeyi AK Parti’den kurtarmak”

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan da CHP’nin milletvekili seçimlerinde çok önemli bir başarı yakaladığını, bu başarının belediye seçimlerinde de devam etmesi gerektiğini söyledi.

Sarıaslan, “İç Anadolu bölgesinden milletvekili çıkarmamızda örgütümüzün, biz milletvekillerinin katkısı olduğu kadar genel merkezimizin ve genel başkanımızın da katkılarını unutmamamız gerek. İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakı bizlere ciddi katkı sağlamıştır. Aynı başarının belediye başkanlığı seçimlerinde de artarak devam edeceği kanaatindeyim.” dedi.

AK Parti’yi de eleştiren Sarıaslan, “Borç batağına düşmüş, çiftçisi üretemez halde, işsizlik yüzde 20’leri geçmiş, her gün konkordatoların ilan edildiği, kapı kapı dolaşıp borç para dilenildiği, yoksulluğun arttığı, komşuların hepsi ile kavgalı bir ülkede yaşıyoruz. Bütün bunların nedeni olan AK Parti iktidarıdır. Hedefimiz önümüzdeki yerel seçimlerden başlamak üzere sıkı bir çalışmayla ülkeyi AK Parti iktidarından kurtarmak, üreten ve adaletli paylaşan bir ülke yaratmak.” diye konuştu.