CHP Kadın Kolları adına açıklamada bulunan CHP Kadın Kolları Yöneticileri açıklamalarında; ?Bu ülkede bir ağaç ve bir kadın olmak zordur.

CHP Kadın kolları olarak öncelikle Özgecan Aslan?ın ailesi olmak üzere tüm Türkiye?nin başı sağ olsun. Hayatının baharında bir çiçeği dalından hırpalayıp yok ettiler. Keşke kadına şiddet kavramını başımıza gelen bir felaketten sonra değil de önceden alınmış tedbirlerle ağırlaştırılmış yasalarla alabilseydik.

İşte o zaman Özgecan?ların başına gelenlere engel olabilirdik. CHP savunduğu fikirlerle her zaman kadının yanında olmuştur ve daima da olacaktır. Bir kadın öncelikle insandır. Bu toplumu kadın ? erkek, alevi ? Sünni, Türk ? Kürt diyerek ayrıştırmak yerine insan odaklı gerçek dayanağı sevgi ve saygı olmak üzere bu temelin topluma yerleştirilmesi kadının görevi olacaktır.

Bu kavramlar toplumumuzu birlik ve beraberliğe götürecektir. Bütün kadınları ve toplumumuzu bu konuyla ortak mücadeleye çağırıyoruz. Unutulmasın ki utanması gereken bizler değiliz? dedi.