Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın AK Parti Nevşehir  İl Başkanlığı görevine atadığı avukat Mustafa Rauf Yanar, kendisine gönderilecek kutlama çiçeği yerine Kızılay aracılığıyla Arakan´daki zulüm altında bulunan Müslümanlara yardım yapılması çağrısında bulundu.

Yarın sabah saat 09.00´da düzenlenecek bir törenle AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Mustafa Rauf Yanar, kendisine gönderilecek tebrik amaçlı çiçekler yerine, vatandaşların Kızılay vasıtasıyla Arakan´da Budistlerin zulmü altında zorluklarla boğuşan Müslüman kardeşlerimize bağış yapılması çağrısında bulundu.

Yanar; “AK Parti teşkilatları olarak hassas olduğumuz bir başka konuya daha değinmek istiyorum. İl Başkanlığına atanmam vesilesi ile çiçek gönderme nezaketinde bulunan ve bulunacak olan bütün Kamu kurum ve kuruluşlarımızı STK´larımızı eş, dost ve arkadaşlarımızı Kızılay vasıtasıyla Arakan´ın hesabına yardım yapmaları konusunda ricada bulunmak istiyorum. Hem Arakan´da yaşanan insanlık zulmüne dikkat çekmek hem de hep birlikte bu insanlık dışı zulme sessiz kalmamak için desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.