Düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını duyuran İlalan, bugüne kadar AK Parti teşkilatında çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek, “Tüm bu görevler birer nöbettir. Verimli olduğumu düşündüğüm bu gençlik günlerimde üstlendiğim vazifelerimi en iyi şekilde yapmayı; günü geldiğinde de bu nöbet görevimi, bu bayrağı daha da yüceltecek gençlere teslim etmenin gerekliliğine inanıyorum. Yapmakta olduğum her bir vazifemde de böyle bir nesil endişesi taşıyorum” dedi.

Memleketin geleceğinde söz sahibi olmak için bu yola çıktığını kaydeden İlalan, “AK Parti´m ile başladığım bu yolda yine AK Parti´m ile birlikte devam edeceğim. Her insan, memleketimizin geleceğinden gücünün yettiği kadar sorumludur. Bu sebeple biz bu siyasi anlayışa davamız olarak bakıyoruz. Davanın esası Allah yolunda gayrettir; insana hizmet de Allah yolunda hizmet etmektir. AK Parti kadrolarında yer almak böyle bir davanın, yüce bir sevdanın ürünüdür. Bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çıktığı bu kutlu yolda onunla yürümek, onunla bütün mazlumların umudu olabilmek en büyük bahtiyarlıktır” diye konuştu.

İlalan, şöyle devam etti: Sevdalı olduğum bu davanın bir neferi olarak gençliğimin ve siyasi tecrübemin verdiği enerji ile yeniden büyük Türkiye´nin inşasında görev almak için, hep birlikte yeni hedeflere, Kızılelma´ya ulaşmak için, dünya tarihine yön veren, mazlumlara kanat geren, zalimlere şamar olan büyük Türkiye için, bütün bu ulvi hedeflerimiz sebebiyle ve yaptığımız istişareler neticesinde hayırlara vesile olması temennisiyle müracaatta bulunuyor, 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde aday adaylığımı kamuoyunun ve Genel Başkanımızın, liderimizin takdirine sunuyorum.

Özgeçmiş

 

19.12.1979 Nevşehir doğumluyum. İlkokulu Nevşehir Cumhuriyet İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Nevşehir İmam Hatip Lisesinde tamamladım.

Üniversite eğitimimi Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü´nde tamamlayıp, 2003 yılında mezun oldum.Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekteyim.

Askerlik görevimi 2004 yılında kısa dönem olarak İzmir Ege Ordu Komutanlığı nda tamamladım.
2004 yılında iş hayatına atılıp aile şirketimizde görev aldım. Ayrıca özel bir çiftlikte sorumlu ziraat mühendisi olarak çalışmaktayım. Evli, iki çocuk babasıyım.

2012 yılından beri teşlilatın içinde bulunarak, partimin çeşitli kademelerinde görev aldım.
Ak Parti 4. olağan kongrede Merkez İlçe Başkanlığında Ekonomi Başkanlığı görevine getirildim.
Ak Parti 5. olağan Kongrede İl Başkanlığı İdari ve Mali işler görevine getirildim, Ekonomi İşleri başkan yardımcılığı görevini deruhte ettim.

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Nevşehir şubesinde 2015 yılından beri başkan yardımcılığı görevini yürütmekteyim.