Aday adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan İşbilir, kalıcı eserler bırakmak istediğini söyledi.

Kendisinin ve ailesinin MHP fikir ve ideolojisi ile yetiştiğini belirten İşbilir, “Ailem ve ben, Milliyetçi Hareket partisinin fikir ve ideolojilerini benimsemiş,  bu doğrultuda yetişmiş bir bireyi olarak yıllardır Ülkü Ocaklarında çeşitli görev ve başkanlık görevlerinde bulundum. Bu ideolojiler doğrultusunda doğruluk ve dürüstlük felsefesinden ayrılmadan hemşerilerime en iyi doğrultuda hizmet vermek için siyasete atıldım” dedi.

“Siyasetçinin milleti değil, milletin devleti yönettiği siyaset anlayışımla, şartlar ne olursa olsun doğru olanı yapma gayretimle ve doğruyu söylemekten vazgeçmeme felsefemle buradayım” diyen İşbilir, “Siyaset bir amel ve nasipse Salih ameller için bu yola çıktım. Nevşehir Türkiye´m için gerçek bir cevher. Vatanını, vatandaşını seven bir Nevşehirli olarak Kapadokya bölgesine, insanıma, yöreme katkıda bulunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

İşbilir, şöyle devam etti: Siyasete genç yaşta atılmam, ideallerimi ve misyonumu gerçekleştirmek adına benim için büyük bir şans. Millet olarak geçirdiğimiz bu dönemde yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanmış gençler olduk. Daha modern bir siyasi anlayışla samimi devlet yönetimi için çalışmalarda bulunmak istiyorum. Gençliğimin bana verdiği enerjiyi vatandaşımın her an yanında olmak için sarf edeceğim. Kısa vadeli hedefler değil siyasette kalıcı izler bırakmak için genç yaşta siyasete atıldım.